Home Startups Oslo gror nye veksthus – Skøyen får sitt co-working space med unik...

Oslo gror nye veksthus – Skøyen får sitt co-working space med unik twist

1

Et steinkast fra Skøyen stasjon ligger et stort trebygg og her har Venturelab nylig åpnet et 1000 m2 stort co-workingspace. InnoMag tok turen og møtte to ildsjeler som i løpet av kort tid har fått hele 25 selskaper til å interessere seg for konseptet billig kontor, god beliggenhet og relevante inhouse tjenester.

Konseptet har de kalt Xlr8-hub og bygget som på sikt nok skal erstattes av nok et glasstårn ligger særdeles sentralt et steinkast fra trikk, tog og det meste.

Thomas Due og Joachim Svenstad McLean i Venturelab har valgt å fokusere på selskaper som er i gang med kommersialisering og salg og appellerer til kostnadsbevisste grundere med priser i intervallet 900, – 5.000,- pr mnd.

IMG_7989

– Det er korrekt, vi er primært et alternativ for seriøse grundere på jakt etter dyktige kollegaer som pendler og ønsker fleksibilitet i stedet for høye faste kostnader, sier Hub Manager Joachim med et smil før han fortsetter med å fortelle om interne salgskonkurranser og kul grunderånd blant de 25 ulike selskapene som ukentlig oppfordres til å overgå forrige ukes salgstall og der uketallene lyser mot oss fra en sentralt plassert skjerm.

 – Vi er ikke først og fremst stedet for de forskningstunge teoretiske startupene, sier den erfarne Venturelab sjefen, Thomas Due.

– Men for sultne grundere på jakt etter innovative kunder og gode veksttall tar vi sikte på å bli den beste coworking-aktøren,

– og at vi også er den desidert billigste er å regne som en bonus for kostnadsbevisste entreprenører, smiler han mens trikken suser forbi 20 meter utenfor vinduet.

InnoMag har sett vakrere kontorer, det hele er relativt enkelt – men selskaper som Robustas, Spiralis og Touchstone vil vi nok høre mer fra og de virker å ha funnet seg godt til rette på Skøyens nye coworkingbygg. Les også mer om Oslo’s mange coworking tilbud her.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here