En ny norsk plattform for aksjebasert folkefinansiering, Myshare.live lanseres onsdag 25. februar. Den tas i bruk for første gang under teknologikonferansen Technoport i Trondheim 2. mars.

I fjor investerte Technoport-publikummet nærmere 580 000 kr. i fire oppstartsbedrifter under Technoports Live Crowdfunding. Onsdag 2. mars gjentas suksessen, og allerede fra i dag er det mulig å melde sin forhåndsinteresse i årets fire lovende oppstartsbedriftene via den nye plattformen myshare.live.

– Det unike med myshare.live er at det per i dag ikke finnes lignende løsninger tilpasset live crowdfunding. Dette er et voksende marked, og vi har fått enorm respons på løsningen, forteller prosjektleder Kristin Eriksen i PwC.

Industrigründer Erik Haugane står bak

Technoport var den andre aktøren på verdensbasis som tok i bruk aksjebasert live crowdfunding. De har lenge vært på jakt etter et verktøy som er tilpasset live-settingen, men har ikke kunnet finne det riktige. Myshare.live er utviklet i samarbeid med Folkeinvest AS, som er et aksjeselskap med flere lokale industrigründer med Erik Haugane i spissen.

– Jeg opplevde hvor vanskelig det er å få tak i småpenger til oppstartsaktivitet. Det vil vi i folkefinans gjøre lettere, forteller Haugane.

Myshare.live er det første produktet til selskapet som ifølge Haugane har som mål å gjøre det enklere og billigere for små oppstartsselskap å hente inn små pengesummer uten å gå via fordyrende mellomledd.

– Erik Haugane hadde noen spennende ideer om folkefinansiering, og Technoport hadde et behov. Myshare.live har på mange måter vært et dugnadsprosjekt, hvor blant annet PwC og Arntzen de Besche har bidratt, forteller Eriksen.

Dugnadsprosjekt med game show-følelse

Løsningen baserer seg på en tradisjonell nettside med info om de forskjellige bedriftene, kombinert med en «fjernkontroll» på mobilen. Der kan investorer og andre interesserte gjøre investeringer i sanntid, samt følge med på interessen knyttet til hver av bedriftene. Status er hele tiden tiden synlig for publikum og streames i tillegg på nett.

– Det blir nesten litt game show-følelse over det, og det er kjempegøy. Løsningen er veldig interaktiv, og det er mulig å kommunisere direkte med bedriftene uansett hvor i verden du befinner deg. På den måten kan interessentene også få stilt de kritiske spørsmålene, forklarer Eriksen.

Technoport arrangerer Live Crowdfunding for tredje året på rad med en folkefinasieringsfest du ikke finner maken til. Frøkedal & Familien underholder og hele Storsalen på Samfundet i Trondheim fylles av håpefulle investorer og småsparere, som får mulighet til å investere i sanntid i unge og lovende oppstartsselskap.

I år er det fire nye oppstartsbedrifter som skal presentere seg selv fra scenen på Studentersamfundet i Trondheim, samtidig som investorer får muligheten til å investere i sanntid. De fire er er: Dropracks, som utvikler en ny type takstativ, MinMemoria, en digital minnebok og sosial kommunikasjonsplattform for demenspasienter, FlowMotion Technologies, som lager motoriserte stabilisatorer for GoPro-kameraer, og STiKKMENN, et barnevennlig iOS- og Android-spill.

Kickstarter-grunder til Technoport

Det er imidlertid mer snadder for crowdfundinginteresserte i årets konferanseprogram. Den amerikanske entreprenøren og designeren Charles Adler, best kjent som grunnleggeren av crowdfunding-nettstedet Kickstarter.com, kommer til teknologikonferansen som arrangeres 1.-3. mars, noe daglig leder Gøril Forbord i Technoport er godt fornøyd med.

– Dersom du vil vite hva som skjer framover innen teknologi og innovasjon er Technoport-konferansen stedet for deg. Nå er det over 500 påmeldte til konferansen, men vi har plass til flere, sier Gøril Forbord, daglig leder i Technoport.

Hun forteller at på Technoport kan du få et glimt inn i framtiden fra Hyperloop-sjef Dirk Ahlborn, du utfordres av unge, uredde innovatører som kickstartergründeren og får erfaringene fra de største bedriftene, som Hege Skryseth i Kongsberg.

Målgruppen for konferansen er oppstartsbedrifter, forskere, investorer, studenter, samt folk fra etablert næringsliv og offentlig sektor – Dette for å skape nye ideer og et nytt næringsliv.

– Blant høydepunktene kan jeg nevnte vårt investorprogram for norske og internasjonale investorer, workshops med blant annet internasjonale salgseksperter, i tillegg til en rekke foredragsholdere i verdensklasse som for eksempel konkurranse-ekspert Stèphane Garelli, Jack Fuchs fra Standford og SINTEFs nye konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. Du har også mulighet til å lære 3D-printing og outsource produktutvikling, utdyper Forbord.

Se hele programmet på technoport.no

(Denne artikkelen er en del av en profileringsavtale med Technoport.)

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here