Rett før påsken valgte Norges Bank å sette ned styringsrenten til 0,5 %, og åpnet for første gang i historien for negativ rente.  For de fleste av oss koster det nå penger å ha penger i banken, og alle som beveger seg utenfor Norges grenser kan ikke ha unngått å oppleve at den norske krona er betydelig mindre verdt. 

Hensikten er åpenbart å stimulere til økt sysselsetting og økt innovasjon, men virker dagens grep eller ei?  Det er ikke betryggende når leder av Stortingets næringskomite, Geir Pollestad fra Senterpartiet denne uken går ut og betegner regjerningens såkalte tiltakspakke for en regelrett bløff.

Vi i InnoMag vil fremover fortsette arbeidet med å få frem alt det flotte som skjer på nyskapningsfronten, og aktivt engasjere oss for å få frem de mange nye grundersatsningene og løfte de frem, samtidig som vi vil forsterke innsatsen på å avdekke tomt snakk og byråkratiske slag i luften.

Som et ektefødt digitalt nettmagasin inviterer vi alle som er opptatt av fremtiden til å dele sine erfaringer, tanker og ideer, – helt uten tradisjonell reklame og fullstendig gratis for våre brukere. Vi møter april med økende trafikk, unikt redaksjonelt innhold levert på leservennlig vis ønsker vi å gi deg som  endringsagent en nasjonal talerstol.

Vi i redaksjonen vet at innovasjon ikke bare handler om å levere nye tjenester i nye kanaler, det handler også om å innovere selve innholdet og måten innholdet konsumeres på og vil heretter utdele en ukentlig Innovasjonsblomst til en aktør som gjør konkrete grep som tar Norge i riktig retning, – og for å synliggjøre at det også finnes endringsbremser som sloss mot reell nyskapning vil vi også dele ut en ukentlig digital innovasjonskaktus.

“Årets første vinner av InnoMag’s innovasjonsblomst er Oslo kommunes friske satsing på bysyklene,”

Årets første vinner av InnoMag’s innovasjonsblomst er Oslo kommunes friske satsing på bysyklene, – ikke bare blir de nye bysyklene bedre å sykle på – det blir også tre ganger så mange av dem. Vi gratulerer og applauderer denne satsningen der Oslo’s innbyggere for under 300 norske devaluerte kroner kan sykle byen rundt gjennom en hel sesong.  Det er tydelig at den nye byregjeringen satser friskt, noe også dagens overraskende lekasje om satsningen på 50 iCar fra Apple viser.

Ukas innovasjonskaktus går til Peder og Nicolai Løvenskiold som gjennom konsernet Anthon B Nilsen gjennom flere år har gitt faen i alt som heter seriøs skoleutvikling , samtidig som de har hentet ut hundrevis av millioner fra staten. I tillegg har de tappet selskapet for 100 millioner, til tross for forbud mot utbytte  – og det hele helt uten at skolen det gjelder, Westerdals Oslo ACT har hatt godkjente læreplaner. Tydeligere kan ikke en av Norges rikeste familier vise at de gir helt faen i å levere reell innovasjon og i stedet melker offentlige ordninger på uverdig vis.  Kaktus er herved overlevert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here