Er du student med et brennende ønske om å etablere egen bedrift? Nå kan du gjennom en splitter ny ordning få opptil én million kroner til å realisere drømmen din!

Ordningen som har fått navnet StudENT kan gi gründere med nylig avlagt mastergrad inntil en million kroner i løpet av et år. Pengene skal brukes til å gjøre det mulig for gründerne å jobbe fulltid med å realisere idéen og kan brukes til både lønn og utviklingskostnader, skriver forskningsrådet. Målet er flere entreprenører og nye suksessbedrifter basert på ideer fra studententene selv.

– Fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å ta en sjanse, og som satser på egne evner og ideer. Vi ønsker at flere studenter bruker kunnskapen de har fått gjennom utdanningen til å bli gründere, sier næringsminister Monica Mæland (H), som lanserte StudENT sammen med forskningsrådets direktør Arvid Hallén onsdag.

Pengene kommer fra en ekstrabevilgning på 25 millioner kroner fra Nærings- og fiskeridepartementet til FORNY2020, Forskningsrådets program for å bringe resultater fra offentlig finansierte forskningsinstitusjoner fram til markedet.

Ordningen er en pilot i 2016 og skal bidra til læring både i Forskningsrådet og universitets- og høyskolesektoren.

– Gjennom denne ordningen får universitetene og høgskolene mulighet til å løfte frem de mest lovende student-idéene og bidra til at disse kan settes ut i livet, sier Mæland.

Første søknadsfrist er allerede 18. mai i år.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here