Home Nyheter 7 nyheter du bør få med deg

7 nyheter du bør få med deg

0

Samsung er dømt til å betale over en halv milliard kroner til Google, Facebook og Twitter melder at de skal begynne å merke politisk reklame, og en rekke Silicon Valley-topper har samlet seg i Paris. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av.

1. Amazons smarthøytaller Alexa, skal i følge et amerikansk par ha tatt opp privat samtale dem imellom og sendt den til en venn uten deres samtykke.

2. Når vi snakker om smarthøytallere, så melder analysefirmaet Canalys at Google har slått Amazons salgstall for aller første gang og dermed leder ann i den globale salgskampen.

3. Den selvkjørende Uber-bilen som drepte en syklist, skal ikke ha vært programmert til å automatisk bremse dersom det oppsto en ulykke. Grunnen til det skal ifølge Uber være å forhindre uforutsigbar kjøring.

4. I lys av blant annet Cambridge Analytical-skandalen skal Facebook og Twitter begynne å merke politisk reklame på plattformene sine. Merkingen skal gjøre at det går tydelig frem for brukerne hvem som har betalt for reklamen.

5. Samsung må betale Apple 539 millioner dollar som følge av brudd på patentloven. Tvisten dem imellom har foregått siden 2022, men nå ser det ut til at rettssaken endelig er over.

6. Mark Zuckerberg, Dara Khosrowshahi og flere andre Silicon Valley-topper er samlet i Paris denne uken. De skal blant annet tale under VivaTech konferansen torsdag.

7. Google og Facebook ble til sammen saksøkt for 8.8 milliarder dollar første dagen GDPR tredde i kraft.