Home Nyheter 7 nyheter du bør få med deg

7 nyheter du bør få med deg

0
Foto @ Dion Hinchcliffe/Flickr

Microsoft er for første gang på tre år verdt mer enn Googles moderselskap Alphabet, Uber-sjefen bekrefter at selskapet er i rute når det kommer til å notere selskapet på børs neste år, og canadieren som klarte å hacke 500 milloner interne Yahoo-kontoer, har blitt dømt til fem års fengesel. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Microsofts aksjeverdier som forrige uke ble målt til 753 millioner dollar, har overgått Googles moderselskap Alphabet sine for første gang på tre år. Microsoft glir med det inn på en tredjeplass på listen over verdens mest verdifulle selskap, mens Google faller ned til en fjerdeplass.

2. Canadieren som i fjor klarte å hacke seg inn på 500 millioner interne Yahoo-kontoer, har blitt dømt til 5 års fengsel. Mannen har tidligere innrømmet at målet var å få tilgang til private kontoer til mennesker som var av interesse for den interne russiske sikkerhetstjenesten FSB.

3. En tidligere kvinnelig SnapChat-ansatt skal ha sendt ut en mail til over 1000 av selskapets nåværende ingeniører og advart mot det hun kaller “et giftig og sexistisk arbeidsmiljø”.

4. Uber-sjef Dara Khosrowshahi sier i et intervju med CNBC at selskapet er i rute i henhold til planleggingen med å gå på børs i 2019,

5. Når vi først snakker om Uber, så skal den kjente investoren Warren Buffet ha planlagt å investere tre milliarder dollar i selskapet. Avtalen falt derimot igjennom på grunn av uenigheter omkring størrelse og vilkår på aksjene i kontrakten mellom de to partene.

6. Microsoft skal ifølge kilder ha kjøpt opp GitHub, en populær plattform som brukes av programvare-utviklere til blant annet deling og lagring av informasjon.

7. Selskapet bak det mest populære spillet i verden akkurat nå “Fortnite”, har blitt saksøkt av det som var verdens mest populære spill i fjor, “PlayerUnknown´s Battleground” (PUBG), for brudd på opphavsretten.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst