Home Nyheter 7 nyheter du må få med deg

7 nyheter du må få med deg

0
Foto @ Flickr/Mike Kalasnik

India går hardt ut mot kryptovalutaer, leketøyskjeden Toys R Us legger ned butikker i USA –  og Twitter har suspendert 1.2 millioner brukere som de mener promoterer terrorisme. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av.

1. Barnebeskyttelsesgrupper hevder at YouTube bryter loven ved å blant annet samle inn ulovlig data og bruke informasjonen til målrettet reklame for barn under 13 år.

2. Ifølge et internt notat i selskapet Virgin Mobil, skal Apple trolig lansere Iphone 8 og Iphone 8 pluss i en rød variant til støtte for hiv- og aidskampanjen RED.

3. Indiske myndigheter har valgt å gå hardt ut mot kryptovalutaer. Myndigheter annonserte torsdag et forbud som i realiteten innebærer at banker ikke lenger får lov å assosiere seg med kunder involvert i salg og kjøp av digitale valutaer.

4. Facebook komme til å sende ut en melding i dag til alle de 87 millioner brukerne som har fått sin personlige informasjon misbrukt av Cambridge Analytica.

5. En av medgründerne i Apple, Steve Wozniak følger strømmen av kjente og ukjente brukere som har fått nok av Facebook og valgt å deaktivere eller slette sin konto.

6. Twitter har suspendert 1.2 millioner brukere i perioden 2015-2017. Grunnen er at brukerne ska ha publisert innhold de mener promoterer terrorisme.

7. Leketøysbutikken Toys R Us legger mest sannynlig ned de fleste, om ikke alle, sine amerikanse butikker grunnet avviklingen av selskapet, noe som potensielt vil ramme opp mot 33.000 amerikanske arbeidere.