Home Nyheter 7 nyheter du må få med deg

7 nyheter du må få med deg

0

Et digitalt bilde av en hånd har ledet til en massearrestasjon i Wales, Google har tapt i retten – og Apple får pepper for å ha skrevet en truende melding til sine ansatte. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Tesla har fått sterk kritikk etter at nyheten om selskapets forsøk på å forhindre at påstanden om at en tidligere ansatt skal ha blitt utsatt for rasediskriminering, kom frem i medias søkelys.

2. Apple har sendt en skriftlig “påminnelse” til sine ansatte der de advarer dem mot å snakke med pressen. En intern etterforskningen skal ha avdekket 29 saker der ansatte skal ha lekket informasjon til pressen i fjor, hvorav 12 skal ha endt med arrestasjon, står det i meldingen.

3. To Facebook-sider assosiert med den amerikanske høyreekstrimisten Richard Spencer skal ha blitt fjernet av selskapet.

4. Google tapte i retten og må slette informasjon på sin søkemotor etter at en businessmann gikk til sak for å få informasjonen om hans kriminelle bakgrunn fjernet. Tvisten har stått mellom “retten til å bli glemt” på den ene siden og “folks rett på informasjon” på den andre siden.

5. Nye tall viser at Facebook brukte mer enn syv millioner dollar i 2017 på utgifter knyttet til sikkerhetstiltak for administrerende direktør Mark Zuckerberg.

6. Ifølge en etterforskning gjort av den amerikanske avisen The Seattle Times, er kjønnsdiskriminering et stort problem i Microsoft. Selskapet har blant annet mislykkes i å ansette og holde på sine kvinnelige ansatte, til tross for at selskapet har forsøkt å hevde det motsatte, skriver avisen.

7. Britisk politi klarte å identifisere en narkotika-selger og gjengen hans ved hjelp av et bildet av hånden hans som ble sendt gjennom meldings-appen Whatsapp. Bildet av fingeravtrykket førte til 11 arrestasjoner totalt.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst