Home Biz Bill Gates hyller nytt gjennombrudd innen AI

Bill Gates hyller nytt gjennombrudd innen AI

0
Foto @ Flickr/OnInnovation

Et nytt gjennombrudd innen kunstig intelligens, blir av Bill Gates beskrevet som en stor milepæl.

Selskapet OpenAI, grunnlagt av blant andre Elon Musk, har bygget fem neural-nettverk (bots) kalt for OpenAI Five, som er kapable til å spille online-spille “Dota 2”, som krever samarbeid i team, skriver BusinessInsider.

Ikke bare klarer botene å jobbe sammen, men de knuste også de menneskelige spillere som de spilte mot i en rekke kamper.

Botene ble gode gjennom egentrening.

– Botene spilte mot seg selv hver dag og lærte litt fra hvert spill de spilte, sier Christy Dennison, maskinlæring-ingenør i OpenAI.

Først skal botene ha spilt alene, men skal gjennom trening og justeringer fra ingenørene ha lært å jobbe sammen. Dota 2 spilles nemlig i omganger hvor ti spillere er delt inn i to lag.

Bill Gates skriver gjennombruddet som en stor milepæl i utviklingen av kunstig intelligens.

Neste steg blir å la botene spille mot professjonelle spillere den 28 juli. Deretter skal botene få prøve seg i det Det internasjonale online-sport mesterskapet for Dota 2 (The International) som går av stablen i Vancouver i august.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på endringsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!