Home Inspire partner program Delingkulturen inntar klasserommene: Ny plattform skal få lærere til å dele mer

Delingkulturen inntar klasserommene: Ny plattform skal få lærere til å dele mer

0

Kommuneforlaget AS har i dag inngått avtale med gründer og utvikler Carl Erik Melhus, om oppkjøp og samarbeidsavtale av ematte.no, en delingsplattform for lærere. 

(InnoMag opplyser om at Kommuneforlaget er en del av content marketing-programmet vårt INSPIRE)

Mange lærere lager egne matteoppgaver som de gir til elevene sine, men de har få arenaer hvor de kan dele oppgavene med kollegaer eller andre. På ematte.no kan lærere legge ut sine matteoppgave, samtidig som de kan ta i bruk alle andres matteoppgaver.
Løsningen er ikke lærebokstyrt, men med få klikk kan læreren lage oppgaver i timen, til lekse eller til en prøve. Denne løsningen fasiliterer også oppfølgingen og kravet om tilpasset opplæring (TPO) ved at den er interaktiv.

Les også: Virtual Reality skal gjøre norske barn flinkere i matematikk

– Delingskulturen er kommet på så mange andre arenaer og det er nå på tide og ta det inn i matematikken og skolen. ematte.no er laget av en lærer, for lærere, men mest for elever. Det sitter mange tusen kompetente lærere der ute og lager oppgaver som de bruker selv. Nå er det mulig å dele og gjenbruke disse. Det er slutt på tiden hvor man skriver og leter etter oppgaver. ematte.no er en plattform hvor alle oppgavene bevares og brukes, sier Carl Erik Melhus, i en pressemelding.

Å utvikle gode digitale løsninger innfor skoleverket, har lenge vært av høy prioritering hos Kommuneforlaget. Mest kjent er kanskje pilotprosjektet deres VR Education, hvor de tar i bruk virtuell virkelighet som læringsmetode.

– Kommuneforlaget har vist seg som en av de mest innovative bedriftene i Norge, derfor er det ekstra spennende å jobbe med de. Dette er en bedrift jeg vet, våger å gå nye veier. Med den kompetansen kommuneforlaget besitter gleder jeg meg til å løfte ematte.no enda høyere, sier Melhus.

Les også: VR i praksis: Vil bringe virtuell virkelighet til norske klasserom

Thor Jørgen Kristiansen, administrerende direktør i Kommuneforlaget, sier han tror samarbeidet vil skape en god synergi, og at han gleder seg til at Kommuneforlaget, sammen med Melhus, skal ta dette enda et skritt videre.

– Når vi kom i kontakt med Carl Erik og ematte.no skjønte vi straks at dette er en løsning vi i Kommuneforlaget ønsket oss, for å videreutvikle vår satsing på digitale løsninger innfor skoleverket. ematte.no passer godt inn i vår portefølje.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst