Home Biz Dyb om Traaseth: – Hun skaper konflikt og splid

Dyb om Traaseth: – Hun skaper konflikt og splid

0

Tidligere styreleder i Innovasjon Norge Per Otto Dyb går hardt ut mot administrerende direktør Anita Krohn Traaseth og Næringsdepartementet.

Det fremgår i Dybs fratredelsesbrev til valgkomiteen i Innovasjon Norge som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

«Styret har på nært hold opplevd hvordan daglig leder skaper konflikter, konfrontasjoner og splid. Forholdet til administrerende direktør (AD) var planlagt diskutert 1. mars», skriver han i brevet.

BAKGRUNN: Stor misnøye i Innovasjon Norge: Styreleder trekker seg etter innblanding fra næringsministeren

Videre kritiserer han Næringsdepartementets innblanding i styrets forhold til Traaseth.

«Departementet som i flere tidligere møter, senest i januar i år, har sagt at forholdet til AD er helt og holdent styrets ansvar, har nå snudd. Nå vil de overstyre styret. Dette er en utidig innblanding i styrets arbeid og ikke i tråd med anerkjente prinsipper for god eierstyring. Jeg reagerer på at departementet mener de er bedre skikket enn styret til å vurdere forholdet til daglig leder. Jeg opplever at departementet signaliserer mistillit til styrets evne til å vurdere denne saken og de facto setter styret under administrasjon», skriver han.

Røe Isaksen mener på sin side at departementet ikke har instruert styret, men kun gitt uttrykk for synspunkter knyttet til tidspunktet for en vurdering av administrerende direktør. Ifølge departementet ville det bli vanskelig for Innovasjon Norge med både administrerende direktør og styreleder på vei ut samtidig, da det allerede da var kjent at Dyb ikke skulle fortsette som styreleder i Innovasjon Norge.

– Jeg har understreket i samtale med Dyb at han sto fritt til å gjøre en annen vurdering. At Per Otto Dyb sier at han følte seg instruert av departementet må jeg ta til orientering, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en kommentar til DN.

Dyb har altså en helt annen oppfatning av det som har skjedd enn det næringsministeren har.

– Statsråden og jeg har tydeligvis oppfattet dette helt motsatt. Jeg spurte ham direkte og i andre personers nærvær om styret sto fritt til å fortsette behandlingen av forholdet til administrerende direktør, hvorpå han svarte: Nei, nei, det er ikke det slik skal forstås, skrev han i en epost til DN på mandag.

Innovasjon Norge-topper stiller seg bak Traaseth

Flere i Innovasjon Norge-ledelsen har gått offentlig ut for å vise sin støtte til Krohn Traaseth etter påstandene om intern misnøye i organisasjonen.

«Nyheten om at styreleder trakk seg med umiddelbar virkning søndag 4. mars kom overraskende på oss alle. Saken i Aftenposten og påstandene om intern misnøye, og splittende lederstil kjenner vi oss ikke igjen i. Vi er en samlet ledergruppe som stiller oss bak Anita Krohn Traaseth.», heter det i et brev som ble undertegnet av direktør for gründere og oppstartsbedrifter Pål T. Næss, sjef for vekstbedrifter og klyngerMona Skaret og åtte andre Innovasjon Norge-topper.

Det nåværende styret har også tillit til Krohn Traaseth, fremgår det i brevet.

«Styret har gjennom fungerende styreleder, Jørand Ødegård Lunde, presisert at de har tillit til daglig leder. Både eiere og oppdragsgivere har gitt uttrykk for at de er fornøyde med den jobben som gjøres i Innovasjon Norge».

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst