Home Tech Elon Musk skal ta med Teslaen på “kjøretur” i verdensrommet

Elon Musk skal ta med Teslaen på “kjøretur” i verdensrommet

0
Foto Flickr/JD Lasica

Space X-gründeren røpte nylig at han har planer om å sende sin egen Tesla ut i verdensrommet.

Elon Musk, bedre kjent som mannen bak selskaper som Tesla og SpaceX , røpte nylig på sin Twitter-konto at han planlegger å sende sin egen Tesla ut i verdensrommet.

SpaceX skal over de neste månedene teste sin nye romrakett Falcon Heavy. Raketten har han planer om å fylle med sin kirsebærrøde Tesla Roadster som tilsynelatene skal spille David Bowies klassiker “Space Oddity” mens den svever rundt i rommet.

– Det kommer garantert til å bli spennende – på den ene eller andre måten, skriver han.

Utsagnet har skapt kontorvers om hvorvidt han faktisk mener alvor av det han skrev, men i følge Washington Post skal selskapet ha bekreftet at planene er reelle.

Avisen påpeker dog at skeptikerne sannsynligvis vil se planen som et PR-stunt for Tesla og SpaceX, og som et forsøk på å få fokuset vekk fra Teslas gjentatte problemer med sin produksjon og det faktum at testingen av Falcon Heavy har blitt utsatt en rekke ganger allerede – første flyvning var nemlig planlagt å ta sted allerede i 2013.

Dersom Musk skal kunne være i stand til å sende bilen sin i verdensrommet, må han først få tillatelse fra USAs Federal Aviation Aministration, som må forsikre seg om at bilen ikke kommer til å gå utover “folkehelse, sikkerhet eller internasjonale interesser eller forpliktelser”.

Sjansene for en vellykket utskytning er relativt liten, ifølge ekspertene, da Falcon Heavy er en eksepsjonell kompleks rakett med 27 motorer som alle må tennes samtidig. Hvis den allikevel klarer seg gjennom oppskytingen, er meningen at raketten skal sette kurs mot Mars og gå i bane rundt den.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst