Home Biz Facebook tar opp kampen mot Tinder: Lanserer dating-funksjon

Facebook tar opp kampen mot Tinder: Lanserer dating-funksjon

0
Mark Zuckerberg på scenen under utviklingskonferansen. Foto @ Flickr/Anthony Quintano.

Snart får Facebook en ny funksjon som skal hjelpe single med å finne sin utkårede på nett.  

Under Facebook sin årlige F8 utviklerkonferanse kunne Mark Zuckerberg avsløre at Facebook utvikler plattformen til å også kunne koble sammen brukere som er på utkikk etter romanse, melder CNBC.

Funksjonen er ment for å bygge langvarige forhold og ikke bare for tilfeldige “hook-ups”, presiserte gründeren under konferansen.

Algoritmen til den nye dating-funksjonen kommer til å fungere slik at man ikke kan bli matchet med folk man allerede er venner med, og man vil også kunne bygge dating-profiler som venner ikke kan se.

Les også: Facebook med solide tall etter skandaleoppslagene

Videre vil algoritmen koble folk opp mot større arrangementer og grupper, slik at brukerne kan komme i kontakt med hverandre via felles interesser eller nylige besøkte arrangementer.

Under konferansen var Zuckerberg var opptatt av å understreke at de har vektlagt personvern og sikkerhet i sitt arbeid med å utvikle verktøyet. Facebook har som kjent vært i hardt vær i det siste, med Cambridge Analytica-skandalen og har blant annet måttet stille seg til ansvar foran komiteer fra Senatet og Representantenes Hus.

Da nyheten ble sluppet, falt Match Group på børs med hele 22 %. Match Group står blant annet bak dating-tjenester som Tinder, OK Cupid og Match.com.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst