Home Biz Forretningsfilosof: – Vi må kvitte oss med all “bullshit!”

Forretningsfilosof: – Vi må kvitte oss med all “bullshit!”

0
Foretningsfilosof Anders Indset kommer til Innovasjonsdagen i Oslo. Foto@ Daniel Schwendener

Anders Indset mener vi er på vei inn i en ny revolusjon, og at vi sammen må skape fremtidens endringsagenter. Om en uke kommer han til Oslo.  

(Vi opplyser om at utgiver av Innomag, Inspirator, er arrangør for Innovasjonsdagen 2018, 6 september i Oslo. Mer info om arrangementet finner du HER. Innomags lesere får 50% rabatt ved å bruke koden Venn2018)

Forretnings-filosof Anders Indset, som denne måneden ble kåret til «Thinker of the month» av Thinkers50s, er key-note speaker på Innovasjonsdagen som går av stablen 6. september. Hit kommer han med foredraget «WILD KNOWLEDGE – Expecting the unexpected», og skal gi publikum et nytt perspektiv på fremtiden.

Bla-bla-samfunnet

– Vi skal snakke om hva som virkelig skjer i verden i dag, og hvilke krefter som er i sving under overflaten, forteller Indset.

Han legger til at det også blir en oppklaring på hvorfor innovasjon bare er en del av forandringen, og hvordan vi sammen skaper det han kaller «Leaders of Change».

Indset mener at dagens ledere må se mer bakover i tid, for å kunne forutse fremtiden.

– Jeg tror personlig vi finner mye i klassisk filosofi. Hvis vi kan forstå, simplifisere og prosjektere på dagens samfunn, kan vi dra nytte av praktisk filosofi. De store utfordringer vi står ovenfor er alle global, og det handler om mennesket. Vi må også kvitte oss med all “Bullshit” som er i Business, forteller han.

Han mener mange faller innenfor det han kaller «bla-bla-samfunnet».

– I dette samfunnet oppblåser idioter stadig deres egoer og intellektet faller av vognen.

Reaksjons-revolusjon

Filosofen er også en kjent foredragsholder, og snakker mye om at revolusjonen er på vei.

– Sammensmeltning av Bio-Tech og AKI (Allmenn Kunstig Intelligens) og bruk av Nano-Tech kommer til å gi oss helt nye “uløselige” utfordringer, samt løse “uløselige” utfordringer vi har i dag. Jeg opplever starten på en bevissthets revolusjon som vi også virkelig trenger, forteller han.

Han utdyper at revolusjon ofte er det vi navngir reaksjoner, og forandringer, gjennom teknologi og autoritet, for eksempel med den franske revolusjon, som han mener var en reaksjon på ny teknologi og forflytting av autoritet.

– Det vi ser nå er en reaksjon på 1994, Netscape 1.0 (internett) , Trump, AfD i Tyskland, ISIS og Brexit. Dette er reaksjoner på forandring.

Han forteller at han også mener dette vil skje om 5-10 år, som følger av teknologien vi skaper i dag.

Indset ser på seg selv som en foretningsfilosof.
Foto @ BusinessPhilosopher

– Ingen bibelsk endetid

Indset mener vi må være tidlig ute, før denne reaksjonen kommer.

– Jeg ser for meg en tøff periode, jeg tror ikke vi kan ta oss råd til en radikal “nystart” eller en form for bibelsk endetid. Tidligere har vi kunne lært og kommet oss videre gjennom kriser. Denne gangen tror jeg vi må begynne før krisen treffer. Vi kommer til å se undergang av “det gamle” og “oppstandelse” av det nye. Et parallellsamfunn hvor vi gjennom lidelse forlater gammelt og samtidig skaper nytt.

 

Om Anders Indset:

  • Grunnlegger av Frankfurt International Alliance (FIA) i tillegg til at han er rådgiver for German Tech Entrepreneurship Center (GTEC).
  • Han har skrevet boken «Wild Knowledge: Outthink the Revolution», og er i gang med en ny bok i samarbeid med Thinkers50, «Philosophy@work».
  • Står på Thinkers50s liste over 30 Global Thinkers “most likely to shape the future of how organizations are managed and led”.
  • Grunnlegger av Shapingwork Academy, det første akademiet basert på praktisk filosofi.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst