Home Nyheter Fremtidsguruen Stephen Hawking er død

Fremtidsguruen Stephen Hawking er død

0
Foto @ Flickr/Lwp Kommunikáció

Stephen Hawking, en av verdens fremste vitenskapsmenn, døde onsdag morgen i sitt eget hjem i Cambridge. Hawking ble 76 år gammel.

Det var familien som bekreftet bortgangen.

– Vi er i dyp sorg over at vår elskede far gikk bort i dag, sier hans tre barn Lucy, Robert og Tim, ifølge The Guardian.

Hawking ble rammet av den uhelbredelige og progressive nevromotoriske sykdommen ALS da han bare var 21 år gammel, som har ført til lammelser. Han antas å være blant dem som har levd lengst med en slik lidelse.

“Vår tids Einstein”

Den prisberømte fysikeren og vitenskapsmannen er mest kjent for sitt arbeid rundt sorte hull, Einsteins generelle relativitetsteori og kvantemekanikk. Hawking har også skrevet flere bøker. Blant de mest anerkjente er bestselgeren « A Brief History of Time» (1988), også kjent som «Univers uten grenser». Boka gir en populærvitenskapelig forklaring av hva universet er, hvordan det fungerer, og hvor det kommer fra.

Hawking har av mange blitt kalt for “vår tids Einstein” og er en av verdens fremste fremtidsforskere. I seneste tiden har han kanskje blitt mest kjent for sine dystre spådommer om tiden vi har i vente.

Les også: Zuckerberg om Musks dystre spådom vedrørende kunstig intelligens: – Det er ganske uforsvarlig

I BBC-dokumentaren “Ekspedisjon Ny Jord” skal han blant annet ha uttalt at dersom ikke menneskeheten finner en annen beboelig planet i våres solsystem i fremtiden frykter han at vi dør ut.

– Jeg tror ikke at vi overlever nye 1000 år på vår skjøre planet. Vi må forlate jorden innen hundre år, skal ha ha sagt ifølge The Telegraph.

Han har også kalt kunstig intelligens “enten det beste eller det verste som noen gang har skjedd menneskeheten”.

– Jeg tror ikke fordelene med kunstig intellegens nødvendigvis er gode. Når maskinene når et kritisk punkt hvor de er i stand til å utvikle seg selv, kan vi ikke forutse om maskinenes mål vil være de samme som våres, sa han.

Det er forøvrig ikke bare Hawking som frykter kunstig intelligens. Både Tesla- og SpaceX-gründeren Elon Musk, Microsofts Bill Gates og Apples Steve Wosniac har alle uttrykket sin bekymring knyttet til kunstig intelligens.

Ifølge Musk kan en mulig løsning også være å koble sammen biologisk intelligens med digital intelligens. Visjonærens siste gründerbedrift Neuralink, jobber derfor med å utvikle en måte for å kunne implementere et lag med kunstig intelligens ved hjelp av små elektroder i hjernen, og på denne måten gi mennesker evnen til å nå et høyere funksjonsnivå.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst