Skidronningen Grete Ingeborg Nykkelmo mener det finnes mange likhetstrekk mellom idrett og entreprenørskap. Nå tar hun over staffetpinnen for Anne Kathrine Slungård som ny sjef i Ungt Entreprenørskap – og lover samtidig å steppe opp ambisjonene frem mot 2020. 

Navn og alder: Grete Ingeborg Nykkelmo (55 år)
Stilling: Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge
Favorittduppeditt (annet enn mobilen): Blåswix
Dine tre favorittapper: Twitter, Yr og Skisporet
Beskriv deg selv med tre ord: Målrettet, tydelig, teambygger
Nevn én «funfact” få vet om deg: Alltid vært glad i å danse – noe som sannsynligvis hjalp meg til å vinne VM i en idrett vi ikke hadde trent på (den gang skøyting ble en del av langrenn).
Hvordan kobler du av om våren? Mest mulig utendørs, både med joggesko, rive – og aller mest med randonneski på vei til en fjelltopp i Jotunheimen.

Hva er dine lidenskaper og hvordan gjenspeiler de seg i den nye jobben du selv beskriver som «drømmejobben»?

Jeg liker å bygge! Team og prosjekter, og helst noe som kan stå etter meg – og oss – i fremtiden. Derfor er det så utrolig spennende å få mulighet til å jobbe med ungdom, til å bidra til deres utvikling og fremtid – og til å  kunne være en brobygger også i forhold til næringslivets behov og utfordringer i fremtiden.

Hva er dine primære kilder til innsikt for å forstå fremtiden?

Jeg er jo utdannet sivilingeniør, og har jobbet innen flere bransjer (telekom, energi) som har gjennomgått store endringer de siste årene. Jeg har også god kontakt med andre bransjer og med innovasjonsmiljøer som jeg ønsker å knytte sterkere opp mot Ungt Entreprenørskap framover.

Hvorfor tror du at du fikk jobben som ny leder av Ungt Entreprenørskap?

– Det må du vel egentlig spørre styret om, men jeg antar det var min teknologiske bakgrunn kombinert med erfaring fra kommunikasjon og store arrangementer i samarbeid med næringslivet.

Tar du noe av det du lærte som idrettsutøver med inn i den nye stillingen?

– Jeg tror idrett og entreprenørskap har mye til felles. Det handler om å sette ambisiøse, men helst oppnåelige mål, og tørre å utfordre både seg selv og de rundt seg for å nå dem. Det er nok ikke alltid det går i første forsøk, men da må man korrigere planene og jobbe videre for å nå målet.

På en skala fra 1 til 10, hvor strategisk vil du si at innovasjon er forankret i Ungt Entreprenørskap? 

10! Ungt Entreprenørskap ER innovasjon!

Hvordan ser Ungt Entreprenørskap ut i 2020? Hva har endret seg siden du tok over?

Ambisjonen er et sterkere Ungt Entreprenørskap med enda flere elever og ungdommer, som har flere spennende programmer og å jobbe med og som har flere samarbeidspartnere med på laget.

Hvilke bransjer/aktører ser du som de største utfordrerne?

Jeg ser vel ikke på så mange bransjer og aktører som utfordrere, jeg ønsker heller å se flest mulig som potensielle partnere. For å møte de mange spennende mulighetene og utfordringene i fremtiden, bør vi alle spiller på lag.

Hvilke trender ser du blant de yngre entreprenørene? Vil du si det er stor forskjell på den yngre og eldre generasjonen når det kommer til type bedrift og forretningsmodell?

– Jeg har jo enda ikke blitt ordentlig kjent med aktiviteten og de unge entreprenørene, men mitt inntrykk er at de unge har færre grenser. De tenker mer offensivt i forhold til markeder og muligheter, og er enda mer opptatt av bærekraftige løsninger enn den eldre generasjonen kanskje er.

Hvor optimistisk er du når det kommer til Norge og omstillingen vi befinner oss i? Hva konkret må til for at Norge skal lykkes?

Jeg er teknologioptimist, og tror vi i Norge har svært gode forutsetninger for å lykkes med omstillinger i fremtiden. Vi er et selvstendig og høyt utdannet folk som er vant til å ta tak og løse når de oppstår. Vi i Ungt Entreprenørskap skal hjelpe kreativ ungdom til å prøve ut sine ideer – slik at de også kan bidra til å løfte norsk næringsliv i fremtiden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here