Home Nyheter Gründerbedriften Uninite vant Kristian Ottosen-prisen

Gründerbedriften Uninite vant Kristian Ottosen-prisen

0
Øyvind Hasund Dahl, Christian Wierød og Tone Vesterhus, Styreleder i SIO. Fotograf: Unni Irmelin Kvam, SIO

Fondsstyret for Kristian Ottosen-prisen 2016 har kåret gründerbedriften Uninite som årets vinner av 300 000 kroner.

Uninites vinnerforslag er en digital tjeneste som kobler mennesker som ønsker å bo sammen, basert på deres personlighet og felles interesser. Tjenesten kombinerer prinsipper fra AirBnB, Match.com og Facebook sammen med Artificial Intelligence. På lang sikt ønsker de å bruke denne teknologien til å skape interaksjon i den virkelige verden ved å forene mennesker på alle områder av livet, og øke stabiliteten i leieforholdet for utleier.

– Å vinne denne prisen vil bety mye for oss som bedrift og gjør det enklere for oss å lykkes med vår satsning. Dette vil hjelpe oss med å få realisert ideen vår, sier Christian Wierød i Uninite.

Kristian Ottosen-prisen er en idépris som deles ut av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) annethvert år. Tema i år var sosialt entreprenørskap.

– Jeg har investert tid og krefter i Uninite og har stor tro på ideen. Studenter er midt i målgruppen vår og Kristian Ottosen-prisen og SiO vil gi oss viktig drahjelp som gründere, sier Øyvind Hasund Dahl i Uninite.

– Vi ser en samfunnsmessig nytteverdi på flere områder. Tjenesten kan føre til at flere personer velger utdanning og bosted ut ifra amnisjonsnivå istedenfor trygghet og visshet og eksisterende relasjoner. Med god atmosfære i hjemmet, vil arbeidsmoralen stige, noe som fører til bedre læring og mer sosialt samvær. Tjenesten redusrer usikkerhetsmomentet ved leie og utleie for alle parter, sier Hasund Dahl.

Kristian Ottosen var direktør for SiO og jobbet for studentvelferd i en årrekke. Siden det er 10 år siden Ottosen gikk bort er prispengene i år på 300.000 kroner.

– SiO deler ut prisen i Kristian Ottosens ånd. Fondsstyret har lagt vekt på at Uninite har en tydelig visjon, og kombinerer en god idé med et bærekraftig opplegg. Forretningsidéen treffer godt både utfordringer i boligmarkedet, ensomhet blant studenter og har et sterkt potensiale for å bli en bærekraftig virksomhet, sier Tone S. Vesterhus, styreleder i SiO og Fondsstyret.

 

 

 

Prisen deles ut ved semesterstart i august.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here