Den indiske regjeringen har lagt frem nye tiltak for å bekjempe den stigende luftforurensingen i landet.

En nylig rapport fra Greenpeace om luftkvaliteten i indiske byer, ”Airpocalypse”, avslører at hele 1.2 millioner dødsfall skyldes luftforurensning. India har dermed overskredet Kina i antall dødsfall som skyldes forurensende uteluft.

I hovedstaden Delhi, verdens mest forurensete by, fant rapporten konsentrasjoner av luftforurensing som var 13,5 ganger høyere enn grensen som Verdens Helseorganisasjon mener er forsvarlig.  I tillegg sier rapporten at tre prosent av landets brutto nasjonalprodukt går tapt hvert år som følger av giftige utslipp. Greenpeace har derfor lenge varslet om nødvendigheten for å få på plass et system som kontrollerer utslippene i landet.

Ifølge International Business Times, kan det nå se ut til at indiske myndigheter tar varslingen på alvor.

– Vi kommer til å lansere elektriske biler i stor skala. Hver bil som blir solgt i India, skal gå på strøm innen 2030, sa landets energiminister Piyush Goyal på årsmøte 2017 til Forbundet for Indiske Industri i New Delhi.

– Dersom India skal nå målet, innebærer det ikke bare en fornyelsen av hele landets bilpark, men også bygging av en helt ny infrastrukturer.

I følge energiministeren, er første prioritet å installere ladestasjoner der luftforurensingen ligger på et historisk høyt nivå, slik som i Dehli.

Han fremhevet også at han trodde elbilindustrien vil trenge mellom to og tre år med statlige bistand til å begynne med, men at han forventer at bilproduksjon etter dette kom til å bli drevet av etterspørsel og ikke subsidier.

– Vi ser gjerne at elbilindustrien står på egne bein, sa han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here