Home Startups Innobørs Innobørs kommentar: Ny app skal redde liv i konfliktområder

Innobørs kommentar: Ny app skal redde liv i konfliktområder

2

Samtidig som Oslo Børs setter nye rekorder har InnoMag i et samarbeid med en rekke norske innovative aktører lansert ny versjon av innovasjonsbørsen Innobørs.

Målet er å bistå norske gründere med å oppnå best mulig synlighet, økt tilgang på privat kapital og dermed også økt sannsynlighet for å lykkes. Tjenesten er gratis. For norske risikokapitalinvestorer, såkalte forretningsengler innebærer innobørs en arbeidsbesparende løsning for å få rask oversikt over morgendagens vekstvinnere.

Vi plukker hver uke ut en fersk kandidat, og etter forrige ukes sosiale entreprenørskapsselskap, Colors from the the world, så er turen denne uken kommet til en spennende norsk nysatsning innen sikkerhetsfeltet. Startup selskapet heter Triangula – og det dreier seg om smart bruk at den allestedsnærværende mobiltelefonen vi alle bærer på.

Det smarte er at Triangula Commander benytter vanlige mobiltelefoner til sanntidslokalisering, varsling og dokumentasjon av skudd. Løsningen kan med høy nøyaktighet lokaliserer skudd på over en kilometers avstand. Sikkerhetsselskaper, vaktselskaper, politi og andre kan utplassere Triangula i løpet av minutter og får et verktøy i sitt arbeid med å sikre et geografisk område, personer eller verdier.

Triangula kan også brukes til å dokumentere og vise informasjon om hendelser i konfliktområder over tid. Gjennom å la lokalbefolkningen utplassere mobiltelefoner med Triangula sin programvare kan Triangula Falcon dokumentere kamphandlinger og skuddvekslinger lokalt, regionalt og nasjonalt slik at nasjonale og internasjonale organisasjoner og myndigheter kan ta nødvendige grep for å sikre sivilbefolkning.

Gründeren, Allan Lochert peker også på at dette markedet dessverre forventes å bli større, da all den tid grov kriminalitet og terrorhandlinger nok ikke vil reduseres i årene fremover. Vi har valgt å trekke frem Triangula, fordi løsningen på en innovativ og spennende måte adresserer behovet for sikring av befolkning, verdier, arrangementer og viktige personer.

Grunderteamet har også vært smarte nok til å hente inn Morten Østerhaug som leder av sitt advisory board. Han er daglig leder i Sikkerhetsledelse AS. Morten har lang erfaring med beredskapsarbeid fra forsvaret, politiet og privat sektor og bidrar med faglig kompetanse og et stort kontaktnett nasjonalt og internasjonalt.

Vi gratulerer Triangula som ukens Innobørs og oppfordrer våre lesere til å si fra om de ønsker å investere i denne spennende satsningen!

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here