Home Biz Microsoft og Equinor inngår milliardavtale

Microsoft og Equinor inngår milliardavtale

0

Avtalen er en del av Equinors store digitaliseringsstrategi, og innebærer at Microsoft nå etablerer sine to første datasentre på norsk jord. 

Det melder e24.

Samarbeidet handler om skyløsninger og skal være verdt flere 100 millioner dollar. Mer spesifikt skal Microsoft hjelpe Equinor over på skyløsninger, der selskapet skal lagre og håndtere Equinors enorme mengder data. Microsoft skal også hjelpe selskapet med oppgradering og utvikling av selskapets IT-systemer og .

– Det er en stor flyttejobb å flytte mesteparten av dataene våre over til Microsoft, og det vil nok ta et par år, sier IT-direktør Åshild Hanne Larsen i Equinor (tidligere Statoil), til e24.

Innovasjon og digital omstliing

– Når vi nå investerer i egne datasentre i Norge vil dette øke interessen for skytjenester både blant kunder og partnere. Det vil også legge til rette for vekst, innovasjon og digital omstilling for norske virksomheter, uansett størrelse og sektor, sier administrerende direktør i Microsoft Kimberly Lein-Mathisen, til avisa.

Microsoft vil foreløpig ikke være mer konkrete om de to datasentrene enn at de vil ligge i Oslo- og Stavanger-regionene. De skal være i drift med selskapets Azure-plattform mot slutten av neste år.

– For oss er det viktig at dataene ligger nært hovedkontoret vårt. Vi har det meste av dataene våre i Norge, og nærhet er viktig både med tanke på sikkerhet, redundans og effektivitet, sier Lein-Mathisen.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst