Home Nyheter Nå lanseres Norges første gründerguide

Nå lanseres Norges første gründerguide

0

Nå blir det lettere for deg som er gründer eller ønsker å bli gründer å finne den informasjonen du trenger. Nå lanseres nemlig Norges første gründerguide.

Som gründer kan det ofte være vanskelig å nagivere seg rundt i gründerverden. Statistikk viser at det kun én av fem selskaper som overlever de første tre årene. Mange av de som ikke lykkes   kunne trolig vært reddet med bedre veiledning og et mer proaktivt støtteapparat. Nå lanseres Norges første gründerguide som skal hjelpe gründere med nettopp dette.

– Det er på høy tid at noen som har hatt skoene på, gir norske gründere en ryddig og uhildet informasjonskilde der de som vurderer å starte for seg selv, får noen gode råd og tips om hvor den beste hjelpen er å finne, sier intiativtaker Truls Berg, som også er grunnlegger InnoMag, i en kommentar.

Portalen er gratis og er et samarbeid mellom InnoMag, Gründerforeningen, Open Innovation Lab of Norway, Spark Up, Seed Forum og Venturelab.

– Det er ingen tvil om at norske entreprenører trenger dette, og vi er glad for at blant annet Gründerforeningen og Open Innovation Lab of Norway her har gått sammen med Innomag for å levere en tjeneste som gjør en positiv forskjell.

– Erfaringer må deles

Leder av Gründerforeningen og stortingsrepresentant Jørund Henning Rytman (FrP), er overbevist om at guiden vil være til stor hjelp for gründere eller de som går med en gründer i magen.

– Det er fort gjort for en gründer å gjøre enkle feil, og jeg tror en slik gründerguide kan forhindre at gründere gjør samme feil andre har gjort. Her må erfaringer deles.

– For en fersk gründer kan jeg forstå at det er utfordrende å orientere seg. En ting er alle forpliktelser man har ovenfor det offentlige. En annen sak er alle muligheter det er for å få god hjelp fra likesinnede eller profesjonelle selskaper. Denne siden vil kunne hjelpe deg med akkurat dette, avslutter han.