Home Nyheter Norske Ducky til Slush: Utvalgt som en av Europas mest lovende grønne...

Norske Ducky til Slush: Utvalgt som en av Europas mest lovende grønne startups

0

Norske Ducky er utvalgt som en av Europas tretti mest lovende grønne oppstartbedrifter, og er i den sammenheng invitert til å delta på tech-messen Slush i Helsinki. Til neste år venter kanskje også TED-konferansen, forteller selskapets Sustainability and Communications Manager.

– Climate-KIC er i år partnere av Slush, og har invitert med seg de tretti mest lovende europeiske oppstartsselskapene innenfor grønn teknologi og bærekraft til Helsinki. Vi er stolte av å kunne presentere Ducky, som har utviklet en innovativ plattform for å endre folks atferd til det beste for klimaet, forteller Mikkel Trym, leder den nordiske delen av Climate-KICs startup-akselerator, i en pressemelding.

Ducky – som har vært en del av akseleratoren siden 2016 – har utviklet en interaktiv plattform som bygger folks klimaengasjement. Plattformen gjør det mulig å måle ens personlige klimafotavtrykk, og delta i utfordringer som fremmer en grønnere livsstil.

– Vi kan ikke si at vi er den beste oppstartsbedriften blant de tretti, da alle løsningene er svært inspirerende – men vi kan si at vi er svært motiverte for å nå vårt mål. Vi er veldige stolte over å ha kommet dit vi er i dag uten investorer, og med suksessfulle prosjekter med blant annet IKEA Norge og Trøndelag Fylkeskommune, sier Bogdan Glogovac, Sustainability and Communications Manager hos Ducky, i en kommentar til Innomag.

– Invitert til TED-konferansen

Ducky fikk nylig internasjonal oppmerksomhet da deres mentor, klimapsykolog og politiker Per Espen Stoknes, nevnte dem som eksempel på hvordan klimavennlige hverdagstiltak kan kommuniseres bedre i sin første «Ted Talk» i New York.

– Mer enn en halv million mennesker verden over har nå sett TED Talken til Per Espen Stoknes, og vi har blitt kontaktet av en rekke spennende aktører. Det har blant annet vært interesse fra Obama Foundation, Samsung og Columbia University, forteller Glogovac, og fortsetter:

– Å vise frem talken Stoknes holdt i New York, hva han snakker om og hvordan han snakker om Ducky, skaper et tydelig engasjement. Vi har videre blitt invitert til å delta på TED-konferansen i april neste år. Her vil vi få muligheten til å presentere Ducky og tilby våre tjenester til hele det globale TEDx-fellesskapet. For å komme oss ditt trenger vi sponsorer. Dette begynner vi å lete etter nå.

– Slush betyr nye muligheter

Slush går av stabelen i Helsinki 30 november og 1 desember og har med årene blitt et av årets viktigste arrangementer for startups og tech-entusiaster. Med 17 500 deltagere forventer man at det i år vil komme mer enn 2 300 startups, 1 100 investorer og 600 journalister.

Eventet omtales gjerne som en kombinasjon av festival og konferanse: et slags Burning Man møter TED Talk. I fjor var kronprins Haakon æresgjest – i år er det klimaforkjemper Al Gore som er det store trekkplasteret. At nettopp Gore skal åpne arrangementet er av betydning, mener Glogovac.

– Å delta på Slush betyr nye muligheter. Nye muligheter for investering, kunnskap og nettverk. Vi har et ønske om å spre løsningen vår til hele verden og invitasjonen til Slush er en invitasjon til verdensscenen. Bare det faktum at Al Gore åpner arrangementet er en stor anerkjennelse. Dette er et økosystem vi ønsker å være en del av, avslutter han.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på endringsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!