Home Nyheter Norske Musebox endrer måten musikere samarbeider på

Norske Musebox endrer måten musikere samarbeider på

0

Pernille Olestad Jensen (23) og Mario Stjepanovic (26) er gründerne bak applikasjonen Musebox som tilrettelegger for samarbeid mellom musikere ved enkelheten av et ”swipe”. Gründerne mener løsningen både kan være med å skape nye sjangere og gjøre bransjen mer transparent og kvalitetsorientert.

Ideen ble utviklet for å løse et problem Stjepanovic oppdaget da han var ferdig utdannet som lydteknikker ved Noroff Fagskole, skriver Musebox i pressemeldingen.

– Da jeg var ferdig på skolen og flyttet tilbake til hjembyen min slet jeg med å finne dyktige produsenter, vokalister og instrumentalister å jobbe med. Jeg var en dyktig lydteknikker, men jeg var avhengig av gode samarbeidspartnere. Jeg ønsket å bli bedre på det jeg allerede var god på, ikke bruke tiden min på å sette lære meg andre ferdigheterforklarer Stjepanovic.

Pernille Olestad Jensen (23) og Mario Stjepanovic (26) er gründerne bak applikasjonen Musebox.
Pernille Olestad Jensen (23) og Mario Stjepanovic (26) er gründerne bak applikasjonen Musebox.

Musebox lar brukeren bla igjennom lydfiler, filtrere etter sjanger og instrument, for så å matche med likesinnede musikere verden over. Teamet bak Musebox mener at appen ikke bare vil endre hvordan musikere samarbeider, men også kan bidra til en stor endring i bransjen generelt.

– Vi mener at ved å forbedre måten musikere kommer i kontakt med hverandre på ikke bare vil bidra til  kreativ utvikling blant de individuelle artistene, men også vil være med på å utvikle og skape nye sjangere og musikkstiler, sier Jensen.

Musebox legger vekt på kvaliteten i talentet og opererer derfor med et profilløst system, ved å ”swipe” mellom lydfiler på 10-15 sekunder. Først når to musikere ”matcher” med hverandre åpnes profilene.

– Dette har vært en sentral del av idéen helt fra begynnelsen. Vi ønsker at musikerne kun skal bedømme kvaliteten av den faktiske lydfilen – uten påvirkningsfaktorer som bilder og hva man har gjort tidligere. Dette åpner for samarbeid på tvers av erfaringsnivå, og kan gjøre det enklere for unge musikere å etablere seg, sier Stjepanovic.

Musebox ”beta” er nå tilgjengelig for nedlastning på App Store og Google Play.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here