Home Biz Nortura-sjefen blant talerne ved Nordic Business Forums Oslo-konferanse

Nortura-sjefen blant talerne ved Nordic Business Forums Oslo-konferanse

0

Denne måneden sparkes det nye innovasjonsåret i gang med blant annet Nordic Business Forums Lead Lean-konferanse på Radisson Blu Plaza i Oslo. Blant de som blir å finne på talerstolen under konferansen er Norturas Arne Kristian Kolberg.

– Visjonen rundt Nordic Business Forum er «building leaders who change the world». Det vil si at vi skal tilby inspirasjon, kunnskap og kompetanse til ledere som ønsker å forandre og sikre en bærekraftig verdiskapning for sine bedrifter, sier daglig leder og co-founder av Nordic Business Forum Norge, Ola Hanø.

Han forteller at bakgrunnen for valget av årets tema – “Lead Lean” – er å se på hvilke metoder å verktøy som skal sette oss i stand til å kunne lede og håndtere de endringene som kommer.

– Årets tematikk går spesifikt på hvordan store selskaper skal jobbe med innovasjon, og hvordan man kan skape seg fremtidige konkurransefortrinn ved å flytte fokus fra å konkurrere på produkt til å begynne å konkurrere på forretningsmodeller.

22. januar vil være første gang Nordic Business Forum arrangeres i Norge, og Hanø forteller at de ønsker å utvikle konferansen til å bli et must for norske ledere.

– Målsetningen er å er å kunne tilby den mest inspirerende og faglige møteplassen i Norge, hvor ledere vil velge å sette av en hel dag i sin kalender for å kunne møtte mange av verdens fremste ledere og inspiratører, som kommer som foredragsholdere. I år er vi så heldige å ha fått bl.a. Eric Ries, Alexander Osterwalder og Seth Godin som hovedtalere, og vi kan allerede nå love at det vil komme enda flere spennende talere i 2019, sier han.

Innovativ matprodusent

Arne Kristian Kolberg, som er CEO i Nortura, er en av dem som befinner seg på talerstolen under konferansen. Han leder et innovasjonsorientert selskap, som blant annet var nummer ni i fjorårets kåring av Norges mest innovative selskaper i Innovasjonsmagasinet. Nortura, som går inn for en sirkulær virksomhetsfilosofi, har en uttalt målsetning om å bli oppfattet som en av landets mest innovative matprodusenter innen 2020.

Les også: 2017 – Sirkulærøkonomiens gjennombruddsår?

Nortura er et resultat av sammenslåingen av Gilde og Prior i 2006, og er Norges største merkevare innen kjøtt og eggprodukter. I tillegg til fabrikkvirksomhet i 13 fylker og 30 kommuner her i landet har konsernet datterselskaper innen beslektet næringsvirksomhet i Sverige, Danmark og England. Selskapet er organisert som et samvirke, og er eid av råvareprodusentene. De omsetter årlig for 23 milliarder kroner.

Første i Norge

InnoMag og Open Innovation Lab er blant hovedpartnerne for Lead Lean – som blir Nordic Business Forums første event i Norge. Hovedkonferansen deres i Helsinki besøkes hvert år flere tusen mennesker.

En annen konferanse det kan være lurt å få med seg i det vi begynner på et nytt år er NHOs årskonferanse, som går av stabelen i Oslo Spektrum den niende januar. Hvilken verdi arbeid har for samfunnet, bedrifter og enkeltmennesker – i dag og i fremtiden, og hvilke typer jobber vi vil ha i fremtiden, er blant spørsmålene som skal belyses.

Billetter til Lead Lean-konferansen kan du skaffe her.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst