Synes du alle rullestoler ser like ut? Her er en som skiller seg litt ut. 

Fredrik Brodtkorb og Andreas Langdalen Sørensen med prisen i hånden etter utdelingen. Foto: Privat
Fredrik Brodtkorb og Andreas Langdalen Sørensen med prisen i hånden etter utdelingen. Foto: Privat

Fredag ble helseteknologiklyngen Oslo Medtech løftet opp til å bli nasjonal spydspiss innenfor medtech. Samme uke stakk den norske rullestolen Krabat av med en prestisjetung pris under en messe i New York.

Rullestolen endrer radikalt på hvordan vanlige rullestoler ser ut, ved å la brukeren sitte på en sadel som skiller beina og løfter frem hoftene. Designet skal gi brukeren en mer nøytral posisjon og større bevegelsesfrihet.

Det ga rullestolen førstepris i kategorien rehabilitering og assisterte-teknologiprodukter. I tillegg ble det trukket frem som “best in show”.

– Jeg har selv designet rullestoler, men jeg har aldri sett noe som dette før. Jeg ble bergtatt av designet, sier jurymedlem Pascal Malassigne til MDDI online. Han er forsker og industridesigner ved Milwaukee Veterans Affairs Medical Center.

På plassene etter Krabat-stolen fulgte danske ReSound LiNX fra GN ReSound.

Bygd på negative erfaringer

Ideen til rullestolen oppstod etter at Tom Arne Solhaug for noen år siden ble far til en gutt med Cerebral Parese. Frustrasjonen over de tilgjengelige hjelpemidlene førte frem til rullestolen Krabat.

Daglig leder Fredrik Brodtkorb er stolt over at Krabat nå hevder seg i kampen med langt større amerikanske selskaper.

– Dette i konkurranse med store internasjonale milliardselskap. Dette synes vi er ganske så oppsiktsvekkende i et marked som er så proteksjonistisk som USA, skriver Brodtkorb til 3in.no.

Krabat har utviklet flere lignende hjelpemidler i form av stoler uten hjul, flytehjelpemiddel i vann og transportvogn til sykkel.

– Vårt mål er å bli verdens beste i vårt segment. Med det mener vi at uansett hvor du er i verden og tenker på hjelpemidler for barn, skal du tenke Krabat, sier Brodtkorb til 3in.no.

Så langt er produktene på plass i Norge, Sverige og USA. Neste milepel er å få godkjent rullestolen Krabat sherif x i det amerikanske markedet.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here