Finanskomiteen har vedtatt at regjeringen må komme med konkrete modeller til skatteincentiver på tidligfaseinvesteringer.

Slik situasjonen er i dag, lønner det seg mer å investere i eiendom enn å investere i en startup som kan ansette mennesker. De nye modellene derimot, skal baseres på den britiske SEIS-modellen (Seed Enterprise Investment Scheme), der man kan få inntil 50 prosent skattekutt på investeringer på opptil 100.000 pund årlig.

Skuffelsen var stor blant gründermiljøet da det ble kjent at regjeringen hadde valgt å ikke behandle spørsmålet om skatteincentiver under fremleggelsen av statsbudsjettet i oktober.

Les også: Gründere: Dette trenger du å vite om det nye statsbudsjettet

Skuffet var også Finanskomiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, KrF og Venstre og skrev i en forslagstekst at det var bred politisk enighet om å utrede slike ordninger ved skatteforliket i vår, og ba “regjeringen komme tilbake med konkrete, ferdig, utredete modeller til skatteincentiver/skattefradrag for langsiktige investeringer i oppstartsselskap basert på den britiske SEIS-ordningen og legge dette frem for Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2017”.

– Vi var skuffet tidligere i år over at regjeringen ikke prioriterte å følge opp Venstres gjennomslag om en kapitalfunn – ordning, og er derfor både lettet og glad over at vi nå står samlet i forslaget om at regjeringen må komme med konkrete modeller til skatteincentiver for tidligfaseinvesteringer, sier Venstres nestleder og stortingsrepresentant i Finanskomiteen Terje Breivik til InnoMag.

– Nå håper vi det skal bli attraktiv for engleinvestorene med både kapital og kunnskap og investere i startups. Vi håper på å få et skatteincitament som minimum ligger på 25-30 %, og at en slik ordning er oppe og går i løpet av andre halvdel av 2017, avslutter han.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here