Home Nyheter Spilte seg til seier i årets Emax

Spilte seg til seier i årets Emax

0
Vinnerlaget fra årets Emax f.v.: Henrik Rønningen, Karianne Hartviksen og Martin Egeli. Lagmedlem Jon Bjåen Sørensen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Kicki Nilsson/Innovasjon Norge
Vinnerlaget fortsetter gründerreisen når de setter kurs for oppstartbyen Toronto i Canada.

 

– Jeg har lyst til å starte en bedrift som kan løse et konkret samfunnsproblem på en bærekraftig måte. De siste dagene har jeg fått konkrete verktøy, inspirasjon og innsikt i alt fra teamarbeid til metodikk, og ikke minst troen på at jeg kan få det til, sier Karianne Hartviksen, som skal begynne på Entreprenørskolen på NTNU til høsten i en pressemelding.

Sammen med Jon Bjåen Sørensen fra Asker, Martin Egeli fra Oslo og Henrik Rønningen fra Mjøndalen, vant hun årets EMAX konkurranse og tur til oppstartsbyen Toronto i Canada senere i høst.

For 6. gang på rad

Emax er et årlig tilbud for unge mellom 18 og 25 år som brenner for entreprenørskap og ledelse. En stor del av samlingen dreier seg om å selv få teste sine egenskaper som leder gjennom ulike oppgaver og bedriftssimulering.

Tre av dagene spiller nemlig deltagene bedriftsimulator der vinneren er det laget som sitter igjen med høyest aksjekurs. Lagene, med fire deltagere på hvert lag, blir så slått sammen med et annet lag der oppgaven er å utvikle en forretningsidé basert på de seks satsningsområdene som Innovasjon Norge har definert i “Drømmeløftet”. Siste dagen skal lagene pitche idéen sin foran en jury, der vinneren av Emax er det laget som sammenlagt har fått flest poeng.

Dette er 6. året at gründersamlingen arrangeres på Lillehammer.

-De siste dagene har vært morsomme, krevende og utfordrende. Jeg har blitt motivert til å fortsette å jobbe mot de store drømmene, og møtt mennesker som kan bli en del av den reisen, sier Egeli, som skal studere industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU til høsten.

Innovasjon – en del av hverdagen

Alle idéene som ble presentert var bærekraftige, som også var temaet for årets samling.

-Vi ser en utvikling i det norske gründermiljøet og blant de yngre kundene våre. Flere av de unge har større ambisjoner, de tenker globalt, og de de ønsker å løse konkrete samfunnsproblemer på en bærekraftig måte, forklarer Næss.

Mange har lyst til å bli gründere i Norge. Drøyt 60.000 selskap og enkeltpersonforetak ble startet i fjor, men de færreste klarer seg.

-Ikke alle som deltar på Emax kommer til å starte eget selskap, men uansett hvilken bransje man går inn i, alene eller som del av en eksisterende bedrift, vil innovasjon være en del av hverdagen. Disse dagene forbereder ungdommene på utfordringene som kommer, og gir dem et mer bevisst forhold til entreprenørskap, sier Næss.