Home Nyheter Stor misnøye i Innovasjon Norge: Styreleder trekker seg etter innblanding fra næringsministeren

Stor misnøye i Innovasjon Norge: Styreleder trekker seg etter innblanding fra næringsministeren

0
Foto @ Wikicommons/Kjetil Ree

Styret i Innovasjon Norge ønsket å vurdere Anita Krohn Traaseths stilling som administrerende direktør etter at deler av styret angivelig skal ha mistet tillit til henne. Da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ba styret om å la være å ta opp saken, trakk styreleder Per Otto Dyb seg søndag, skriver Aftenposten.

Grunnen til oppsigelsen skal være at Dyp føler at styret ble overkjørt av næringsminsteren, ifølge Aftenposten.

Han bekrefter til avisen at styret har blitt bedt om å la være å behandle saken av sin største eier, staten, noe som skal ha kommet overraskende på styret da de allerede hadde velsignelse fra tidligere næringsminster Monica Mæland til å vurdere Traaseths stilling.

Isaksen argumenterer for innblandingen med at ansettelsesforholdet til Traaseth burde bli vurdert av styrelederen som vil komme til å måtte samarbeide med daglig leder neste periode, ettersom Dyb skulle gå av til sommeren.

Ifølge Traaseth har ikke styret tatt opp med henne at de vurderer hennes stilling.

Den nye styrelederen, Jørand Ødegård Lunde, presiserer på sin side at tillit eller mistillit til den daglige lederen ennå ikke har vært en formell sak i styret.

– Manglende dømmekraft

Opposisjonen på Stortinget er allerede på ballen.

– Dersom dette stemmer, er det svært alvorlig. Det vil være brudd på gode prinsipper for eierstyring og et sterkt uttrykk for manglende dømmekraft fra næringsministerens side, sier Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Terje Aasland i en pressemelding.

Aasland sier han vil stille Isaksen flere spørsmål i dag for å få klarhet i hvorvidt saken er fremstilt riktig av Aftenposten.

– Hvis denne saken er riktig fremstilt, er dette svært alvorlig og må følges opp, sier han.