Home Biz Suksess for SpaceX: Verdens tyngste rakett entret verdensrommet

Suksess for SpaceX: Verdens tyngste rakett entret verdensrommet

0
Foto @ SpaceX

Verdens tyngste rakett, Falcon Heavy ble skutt opp i verdensrommet i natt. Som lovet, rommet raketten SpaceX-gründerens kjære kirsebærrøde Tesla Roadster.

Selv om én av rakettboosterne krasjet i havet noen timer senere, anses oppskytningen fortsatt som en suksess.

Raketten som ble skutt opp var hele 70 meter lang og er en del av Elon Musk ambisiøse plan om å kunne frakte mennesker til månen og mars på samme måte som vi i dag tar flyet fra et land til et annet.

Sjansene for en vellykket utskytning var relativt liten, ifølge ekspertene, da Falcon Heavy er en eksepsjonell kompleks rakett med 27 motorer som alle måtte tennes samtidig.

Oppskytingen skulle skjedd klokken 13.30 lokal tid ved Kennedy Space Center i Florida, men ble utsatt flere ganger på grunn av ugunstige vindforhold. Først klokken 21.46 føk raketten, som var planlagt å ta sin første flyvning allerede i 2013, omsider til værs.

Falcon Heavy besto av tre raketter som var satt sammen. To av dem landet som planlagt på Cape Canaveral, men den tredje, som skulle landet på droneskipet Of Course I Still Love You i Atlanterhavet, styrtet i Atlanterhavet ca. 100 meter unna landingsplassen. Raketten skal ha gått tom for drivstoff, som skal ha hindret den fra å bremse så mye som den trengte for en vellykket landing.Sammenstøtet skal ha vært så kraftig at det skadet to av propellene på droneskipet, og metallrester fra raketten skal ha sprutet over landingsplassen.

Falcon Heavy er den kraftigste raketten som er bygget siden Apollo-programmet ble avsluttet på 70-tallet.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst