Home Nyheter Syv nyheter du må få med deg

Syv nyheter du må få med deg

0
Foto @ Flickr/matt buchanan

Snapchat´s aksjeverdi sank med 10 milliarder kroner grunnet én Twitter-melding, kundene raser mot Apple, og folk går rett og slett bananas over at den Nokias berømte “banan-telefonen” skal gjøre “comeback” i år. Her er 7 nyheter du ikke bør ha gå glipp av.

1. Apple står overfor over 60 søksmål  etter beskyldninger om at de gjør eldre Iphones treigere med vilje for å få kunder til å oppgradere til nyere modeller. Sannsynligvil vil alle sakene vil bli ført som én sak i en rettsal nær selskapets hovedkvarter i California.

2. Snapchats aksjer falt 1 milliard dollar i verdi over natten. Snapchat har slitet med dårlige veksttall den siste tiden og har derfor valgt å re-designe appen i håp om å få buk på problemet. Dette falt ikke i god jord for reality-stjerna og sminkeprodusent Kylie Jenner som valgte å vise sin frustrasjon over Snapchat ved hjelp av en Twitter-melding. Dagen etter hadde Snapchats aksjeverdien sunket med hele 10,2 milliarder kroner, 7 % av selskapets totale verdi.

3. Den berømte “banan-telefonen” fra Nokia skal gjøre “comeback”, melder selskapet. Tilbake i 1999 var Nokia verdens største telefonoperatør og Keanu Reeves blitt verdensstjerne for sin rolle som Neo i Matrix-filmene. Alle trendsettere på den tiden gikk bokstavelig talt bananas over Neo´s telefon, Nokia 8110. Akkurat som Nokia 3310 ble relansert i fjor, skal nå altså banan-telefonen slippes på markedet igjen som en retro-klassiker i mai i år.

4. Den selvutnevnte oppfinneren av Bitcoin, Craig Wright, har blitt saksøkt for å angivelig ha stjålet Bitcoins til en verdi av 5 milliarder dollar fra sin tidligere foretningspartner Dave Kleinman.

5. Facebook, Amazon og FedEx møter sterkt press om å kutte sine bånd til NRA etter masseskytingen på en skole i Florida.

6. Ifølge USA er det russiske spioner som står bak cyber-angrepet under OL-åpningsermonien i PyeongChang, till tross for russisk forsøk på å få det til å se ut som om det var Nord-Korea som sto bak.

7. Harvey Weinstein sitt selskap, The Weinstein Company, opplyser om at de vil slå seg konkurs etter at et salg til en gruppe investorer brøt sammen.