Home Nyheter Syv tech-nyheter du må få med deg

Syv tech-nyheter du må få med deg

0
Foto: Flickr/OnInnovation

Amazon er for første gang større enn Microsoft, SpaceX vil tilby globalt bredbånd fra verdensrommet og amerikanske sikkerhetstjenester advarer mot Huawei. Her er syv av de viktigste tech-nyhetene i uka som har gått.

1. Apple: Blant de mest gjengitte nyhetene blant medier som dekker teknologifeltet denne uken er hvordan de ansatte ved Apples nye hovedkvarter Apple Park til stadighet kræsjer med glassveggene i nybygget fordi de går med nesa ned i telefonene sine. Ironien i at representanter for verdens ledende produsent av smarttelefoner går på veggen fordi de ikke klarer å løfte øynene fra sine egne iPhoner settes pris på verden over.

2. Amazon: Amazon passerte Microsoft i markedsverdi for første gang onsdag i forrige uke, og er dermed det tredje mest verdifulle selskapet i USA. Kun Apple og Google-forelder Alphabet er verdt mer enn netthandelgiganten. Selskapet har økt verdien sin med 73% i løpet av det siste året, en vekstrate som blant annet har vært med på aa gjøre grunnleggeren Jeff Bezos til verdens rikeste mann.

3. Facebook: En belgisk domstol har beordret Facebook til å slutte å samle inn data som de belgiske brukerne deres legger igjen utenfor Facebooks hjemmesider. Domstolen slår fast at det sosiale nettverket ikke informerer brukerne sine i tilstrekkelig grad om datainnsamlingen de foretar. Dommen føyer seg inn i rekken av juridiske utfordringer selskapet har hatt i Europa den siste tiden – i forrige uke kom en tysk rettsinstans med lignende kritikk mot tech-giganten.

4. Coinbase: Investorer i kryptovaluta er klar over at dette er en risikabel pengeplassering, men det kom likevel som et sjokk da Coinbase – som tilbyr såkalte lommebøker for lagring av kryptovaluta – trakk store pengesummer fra bankkontoene til brukerne sine. Uttakene skyldtes en feil i systemet Coinbase bruker for å prosessere betalinger, som førte til at betalinger som kundene hadde godkjent ble gjennomført flere ganger.

5. Huawei: Et knippe amerikanske sikkerhetstjenester og senatorer har gått ut og advart amerikanere mot å bruke telefoner eller annet utstyr fra kinesiske telekommunikasjonsaktoerer. Det ble klart under en høring i Senatet. Senator Richard Burr, lederen for Etterretningskomiteen, og FBI-direktoer Christopher Wray, var blant de som advarte mot at telefoner fra for eksempel Huawei kunne tas i bruk av kinesiske myndigheter til spionasjeformål.

6. SpaceX: Selskapet kaster seg inn i kampen om å bli leverandør av bredbånd fra verdensrommet  – og havner dermed i konkurranse med blant annet britiske OneWeb og Space Norway. FCC-leder Aijit Pai anbefalte i forrige uke at det Elon Musk-eide selskapets søknad om å få sende opp satelitter til dette formålet burde godkjennes.

7. Drone-relatert flyulykke: En drone er sannynligvis årsaken til at et helikopter har krasjet i Hawaii. Myndigheten undersøker saken som kan være den første drone-relaterte flystyrten i USA.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst