Home Startups Innobørs Ukens gründercase: Key Butler x LOTEL

Ukens gründercase: Key Butler x LOTEL

0

Den unge gründer-duoen i Key Butler x LOTEL lar deg leie ut boligen din når du selv ikke kan være til stede å håndtere utleien selv. Hitill har de fått ca. 5,5 millioner i finansiering av blant annet Petter Stordalen, men de er fortsatt på utkikk etter flere potensielle investorer, kan de meddele. 

­– Gründerideen startet med at vi fant ut at det var nærmest umulig å leie ut boligen sin når den er tom og man befinner seg et annet sted. Dette problemet hadde vi lyst til å løse. Vi merket raskt at det var veldig mange som ønsket å tjene penger på hjemmet sitt uten å gjøre noe særlig arbeid for det og med mindre risiko, forteller Oscar Hellenes, Co-Founder og daglig leder i denne ukens utvalgte gründercase på InnoBørs.

Konseptet fungerer slik at huseierne kan overlate håndteringen av utleien til selskapet som tar seg av all håndtering av vask og utleie når huseier er bortreist mot at de tar en viss prosent av fortjenesten. Huseier leverer kun nøkkelen og kommer så hjem til nyvasket leilighet og penger på konto. Bedriften har også designet Norges eneste forsikring for korttidsutleie med Sparebank1, kan Hellenes fortelle.

Til nå har selskapet, som også kom med på den prestisjefylte listen over 50 av Norges mest innovative startups i fjor, fått ca. 5,5 millioner i finansiering av blant annet Petter Stordalen. De har også kjøpt opp et svensk selskap, Tophost og rebrander nå fra navnet Lotel til navnet og merkevaren Key Butler i alle land.

– Både kundene og teamet synes butleren ga det beste bilde av den stress og risikofrie opplevelsen vi vil skape for kundene våre. Utover det jobber vi hele tiden med å forbedre tjenesten vår. Vi vokser også med et tosifrede prosenttall per måned, forteller han.

Som InnoBørs-medlem er dere fortsatt på jakt etter kapital og potensielle investorer. Hvordan samspiller dere med partnere og eventuelt investorer, og hva lokker dere med for at de skal satse på dere?

– Vi velger ut de investorene og samarbeidspartnerne som er riktige for oss. Mange bedrifter sliter ofte med feil valg av investorer og samarbeidspartnere. Vi ønsker å jobbe med de flinkeste og folk vi kan stole på. For å få til det tror vi noe av det viktigste er å vise resultater, fremgang, dedikasjon, lidenskap og åpenhet. Investorer og samarbeidspartnere må kunne stole på oss og se at vi har dedikasjonen og lidenskapen til å skaper resultater og fremgang selv når ting ser mørkt ut.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here