Home Startups Innobørs Ukens gründercase: Vil bygge verdens største datasenter for bitcoin mining i Norge

Ukens gründercase: Vil bygge verdens største datasenter for bitcoin mining i Norge

0
Erik Solberg holder en presentasjon hos European Bank for Reconstruction and Development.

Gjennom å ta i bruk en ny chip basert på egenutviklet teknologi vil startupen Cryptotech revolusjonere bitcoin mining. – Vi velger å legge datasenteret vårt i Norge på grunn av lave strømpriser og det faktum at man med vannkraft får svært miljøvennlig utvinning sammenlignet med andre steder i verden, forteller gründer Erik Solberg.

Han er en del av et gründerteam med mye kompetanse. I tillegg til Solberg, som er seriegründer og som allerede driver flere kryptogruver, består teamet av amerikanerne Tom Agan og James Lupino. Agan er oppfinner av chipen selskapet vil ta i bruk, og har over tretti års erfaring med utvikling av halvlederteknologi. Lupino har bakgrunn fra selskaper som General Dynamics, IBM og Texas Instruments.

– Ved hjelp av den nye chipen vil vi revolusjonere bitcoin mining med 500% raskere chiphastighet, 80% reduksjon i strømforbruk og 80% reduksjon i produksjonskostnad, forteller Solberg.

Kan bidra til å løse energiutfordring

Det er en kjent sak at nettopp strømforbruket utgjør en utfordring for Bitcoin-nettverket. Nylig kom tallene som viste at bitcoin mining bruker mer strøm årlig enn en rekke europeiske land – blant annet Irland. Sammenlignet med for eksempel andre betalingsnettverk som VISA er energikonsumet enormt.

Hvis Cryptotech lykkes med å redusere strømbehovet ved mining med så mye som åtti prosent vil det legge en betydelig demper på det eskalerende energiforbruket. Teknologien gir dem også anledning – forutsatt at bitcoinkursen ikke stuper – til å selge fremtidige Bitcoin til langt bedre betingelser enn andre aktører.

– På grunn av våre store konkurransefortrinn med teknologien, kan vi garantere kundene som kjøper Tokens-pakker av oss i dag minimum 500% fortjeneste på cirka to og et halvt år – forutsatt at Bitcoinkursen holder seg over 5500 dollar. Vi mener at å kjøpe gjennom oss i dag er den beste måten å sikre seg Bitcoins på, fordi man får langt flere Bitcoins for pengene, enn hva tilfellet ville vært om man kjøpe direkte i markedet eller hos andre krytogruver med tregere chips, sier Solberg.

Stor etterspørsel

Han forteller at signalene de har fått fra kunder og ledende Bitcoin-miljøer tyder på at det vil være stor etterspørsel rundt disse pakkene, og at salget så langt går over all forventning.

– Vi har takket nei til 100% funding gjennom egenkapital/salg av aksjer fordi vi forventer å dekke hele vårt kapitalbehov på salg av disse pakkene.

Gründerne har levert flere patentsøknader for å beskytte teknologien, noe de har ordnet gjennom et profesjonelt patentbyrå i USA. Nå beveger de seg inn i siste fase av designprosessen for chip layouten.

– Vi jobber tett med flere partnere og har to team med over førti personer totalt som starter siste fase i designprosessen. Grunnteknologien som gjør dette mulig er allerede ferdig. Selve produksjonen vil foregå hos en av verdens ledende chipprodusenter, forteller Solberg.

– Forventer å ta stor del av Bitcoinmarkedet innen to år

Bitcoin har hatt en voldsom utvikling det siste året, og har siden inngangen av 2017 steget fra under tusen dollar per mynt til dagens priser på over ni tusen dollar per mynt.

– Det faktum at vi kan revolusjonere hele måten man utvinner Bitcoins på, og at vi gir mye av kostnadsbesparelsen til kundene, gjør at vi har store konkurransefortrinn. Det gjør at vi forventer å ta en stor stor del av markedet for Bitcoin de neste to årene, og vår krypto-gruve vil trolig bli verdens største når vi åpner i Norge, avslutter Solberg

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst