Home Nyheter Ukens lederkommentar: Om konferanser, kampanjer og kamper verdt å kjempe

Ukens lederkommentar: Om konferanser, kampanjer og kamper verdt å kjempe

0

Ingen uke uten innovative sprell og under selveste Global Entrepreneurship Week har hovedstaden vært vitne til nok en Changemakers konferanse. Seed Forum har også presentert åtte flotte vekstselskaper på jakt etter heder, berømmelse og kapital.

Mens vi er inne på konferanser blir det fristende å nevne investorkonferansen i Saudi Arabia der den humanide roboten Sophia først intervjues og deretter tildeles statsborgerskap. CNBC karakteriserer Sophia som «Hot», og selv om vi tviler på at CNBC kun refererer til Sophias kroppstemperatur, må vi si oss enig med IKT Norge sjefen i at det finnes bedre begrep. Vi opplever det som temmelig creepy at hun hevder at mennesker er lette å programmere – likevel er det enda mer creepy at Saudi Arabia gir større rettigheter til en robot enn de gir til sine kvinner.

Samtidig som våre politikere er i gang med forhandlinger om statsbudsjettet, kommer nyheten om at Norsk Tipping denne uken gjør stas på den anonyme kvinnen som vant utrolige 349 millioner i VIKING Lotto, – det hele uten å måtte skatte en krone!  Kanskje er det skjebnens ironi som forsøker å rope ut om grov urettferdighet. Vi håper vi ikke er alene om å synes det er et merkelig signal våre politikere sender Norges mange hardtjobbende entreprenører og endringsagenter som får høre at opsjonspremien for å stå på i flere år ikke skal overstige 30.000. Kjære politikere, vennligst gjør noe raskt med denne nærmest bunnløse avgrunnen mellom realiteter og gode intensjoner. Vi håper dere snarest mulig tar en «Alf Prøysen» i form av å  finne frem fargestiftene og retter opp feilene fra i går når det gjelder blant annet opsjonsbeskatning og tidlig fase investeringer. Du kan lese våre forslag her.

Mens vi snakker om hardtjobbende gründere og endringsagenter, så ønsker ukens gründercase å motvirke tidlig urtedød, og har derfor utviklet urtebevareren Brønn. Ved hjelp av selvvanning og vekstlys skal den sørge for å holde urtene friske i ukesvis – og slik være med på å forhindre kasting av mat og ødelagte middager – Vi ønsker dem lykke til på ferden!

I kjølvannet av den etter hvert globale #MeToo kampanjen har 487 norske kvinnelige skuespillere denne uken undertegnet et opprop mot seksuell ukultur i norsk tv, film og teater. Oppropet viser med all mulig tydelighet at vi også her på berget har våre svin på skogen. – Vi kunne gjort mer, sier Norsk Skuespillerforbund i en kommentar til Aftenposten – det har de jaggu rett i! De burde for eksempel lest Vetle Lid Larsens bok fra 2015 der han i klare ordelag beskriver hvordan faren opplevde det å være skuespillernes representant i styret på Nationalteatret. Vi siterer; «Det var som å være sjelesørger hos satan. Det var mye å gjøre….Han tok de beste rollene selv, lå med halve huset og sa opp resten».

La meg avslutte med å gratulere våre svenske og danske naboer med billett til VM i Russland. Det står respekt av måten de denne uken feide fotballstorheter som Italia og Irland av banen. Det er denne gangen hele tre nordiske land i VM, og de viser oss endringsagenter at det visst er mulig å nå sine mål, bare man jobber målbevisst nok og er villig til å yte det lille ekstra for å lykkes! Ukas innovasjonsblomsterbukett er herved oversendt de blågule og røde og hvite.

Happy Friday!

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på endringsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!