Home Voices Ukens lederkommentar: Om kvinnetog, fitteflagring og mangfold

Ukens lederkommentar: Om kvinnetog, fitteflagring og mangfold

0

Mens kalenderen beveger seg videre mot stadig lysere tider, kommer det urovekkende nyheter fra verdens selverklærte sentrum, landet der den nye presidenten slenger dritt om den gamle i et spill som selv ikke bananrepublikker ville ha vedkjent seg.

Fortsetter denne utviklingen vil vi snart se reell utflytting av amerikanere som ikke ønsker å ta del i dette spillet.

Samtidig feirer vi kvinnedagen og onsdag gikk årets kvinnetog med paroler som «La fitta flagre fritt – nei til kosmetisk intimkirurgi», «Feminisme er grenseløs – vern til kvinner på flukt» og «Krav om faste hele stillinger, likelønn og 6 timers dag». Abelia hadde til sammen med Oda-nettverket kalt inn til markering av kvinnedagen med å hedre 50 av Norges fremste IT-kvinner – ukas innovasjonsblomst er herved avsendt.

Det er nemlig ikke til å komme unna at til tross for at Norge er regnet for å være et av verdens mest likestilte land, er IT-næringen fortsatt preget av store kjønnsegregeringer. Kvinner utgjør for eksempel kun 24 prosent av de ansatte og 16 prosent av topplederne. Videre er kun 0,99 % av alle techgründere kvinner, samtidig som behovet for IT-kompetanse øker. Her har vi uten tvil en jobb å gjøre og det mener også dama bak Årets SHE konferanse, som også gikk av stabelen denne uka. Vi tar av oss kjøkkenhåndkleet for arbeidet hun gjør med å få flere gründerkvinner på banen. Hvordan hun skal klare det derimot, kan du lese i denne ukas lederintervju.

Selv om det kan være lett å fleipe med fitteflagring og intimkirugi, er det en realitet at Norge i 2017 langt på vei styres politisk av kvinner, men i næringslivet lønnes de fortsatt dårligere enn oss menn. Paradokset er at dette skjer samtidig som kvinner i Norge for lengst har passert menns utdanningsnivå. Vår uærbødige påstand er at denne diskusjonen tar bort fokus fra den eneste viktige debatten, den som handler om hva slags samfunn vi skal overlate til våre barn. Vi skrev allerede for fire år siden at over halvparten av dagens jobber ville bli erstattet av nye utfordringer, det er dette våre politikere må ta inn over seg, og de har langt dårligere tid enn de later til å tro.

Tegn tyder på at Erna Solberg er i ferd med å innse dette, og på torsdagens åpning av Høyres landsmøte pekte hun på Obama-maner mot sine politiske motstandere og hevdet at de var for stagnasjon, mens Høyre var garantisten for endring.  “Vi går til valg på å styrke norske arbeidsplassers konkurransekraft. Derfor lover vi moderate skattelettelser som skal gjøre det lettere å være gründer og å skape nye arbeidsplasser”

Det er ingen tvil om at evnen til å skape nye arbeidsplasser vil stå sentralt i valgkampen og de neste fire årene. Som våre lesere vet har vi i snart fem år stått på for å skape vekstjobber som reduserer arbeidsledigheten, få ungdom ut i arbeid og legger til rette for de mange eldreprenørene som ikke har lyst til å gi seg bare fordi de passerer pensjonsalderen.

– Og for å betale for velferden må de skapes i privat sektor, sa Solberg.

Happy Friday!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here