Home Voices Ukens lederkommentar: Om livets dans, PR-rådgivere og tappekraner som går varmt

Ukens lederkommentar: Om livets dans, PR-rådgivere og tappekraner som går varmt

0

Ingen tvil om at uka har bydd på oppturer – dansen på verdens børser fortsetter og Oslo Børs klatret nok en gang til topps. Det samme gjorde kursen på Apple, – selskapet som i 1998 var en uke unna konkurs, ble denne uka verdens første selskap som er verdt mer enn én billion dollar. Steve Jobs ånd hviler fortsatt over selskapet, og vi tror han ville tatt seg en velfortjent svingom i graven.

Det er også lov å anta at Ola Elvestuen, landets miljøvernminister, tok seg en svingom denne uken da han giftet seg på nytt og klarte å provosere landets bønder med ulvefigur på bryllupskaka. I og med at han også er mannen som er satt til å lose gjennom rovdyrforliket på Stortinget, må det være lov å gratulere Elvestuen med Trump-aktig opptreden, for ikke å kalle det et «trump i klaveret». Samtidig er det lov å stille spørsmålet om PR-rådgiverne hans denne kvelden kanskje var koblet direkte til barens tappekran?

Ellers går sikkert også valsen videre for en av Ernas andre ministre, som slik vi ser det for lengst burde besøkt Specsavers etter å ha utvist særdeles dårlig gangsyn. Det er jo godt gjort å klare å danse i utakt med hele nasjonen, og det overrasker oss at ikke Erna og Siv innser at dansen burde vært over. Vi er blant de som synes det er beundringsverdig at Erna gir sine ministre muligheten til å tabbe seg ut, og innser at vi i pressen av og til er vel raske til å lukte minister-blod i gatene. Likevel, når det gjelder Sandbergs valg av Ad hoc-feriested, sliter vi med å finne noen med IQ over skonummer-størrelse som synes at landets fiskeriminister bør vernes.

Realiteten er snarere at Sandberg i denne saken her beviser at menn i forelskelsens rus sjelden har blod nok til å tenke med begge hoder.

Ukas minst ettertraktede jobb må være rollen som fiskeriministerens PR-rådgiver.

Ellers har uka vært preget av at landets PR-avdelinger girer opp til neste ukes Arendal-hysteri. Det hele har for lengst blitt en arena der lobbyister, politikere og næringslivsledere møtes i en runddans av debatter, innlegg, kampanjer og slosskamper for særinteresser. De fleste av dem har til felles at de ønsker seg litt mer enn alle de andre, – og når vi i tillegg har politikere som gjerne danser med når PR-ekspertene blåser i gang sine godt organiserte kampanjer, skal det bli spennende å se hva som blir årets slager i sørlandsidyllen Arendal. NHOs innspill om å fjerne selskapsskatten viser i hvert fall at selv de beste lobbyistene av og til deler tanker tenkt ut rundt tappekranen. Vinner gjør uansett alle med tappekran og overnattingsmuligheter!

Vi i InnoMag brenner for endringsagenter, innovative virksomheter og nye arbeidsplasser og er på lag med alle de som mener at det skal lønne seg å skape verdier. Vi gleder oss derfor over at Norge i 2018 omfavner entreprenørskap i en helt annen grad enn da undertegnede første gang startet opp på 90-tallet, og dagens Millenium’ere leder an.

På vegne av både Millenium’ere og alle oss andre sender vi noen varme tanker til de som skal skape verdiene fremover. Derfor ser vi også absolutt verdien av møteplasser som Arendalsuken, men advarer mot at det blir for mange som sloss for det bestående og for få som sloss for morgendagen.

Ukas innovasjonsblomst går til alle de som faktisk bidrar til reell omstilling, ikke kun bidrar til å danse rundt bestående gullkalver.

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst