Home Voices Ukens lederkommentar: – Om mål som flytter seg, ledere som flytter og...

Ukens lederkommentar: – Om mål som flytter seg, ledere som flytter og kreative utfordringer som flyter

0

Norge er et mangeslunkent, modig og langstrakt land, – ikke før var Arendalsuka over før Stavanger denne uka tok over stafettpinnen og brukte den til å slå på ONS-stortromma.

Det var tid for årets utgave av oljebransjens PR-Jippo og gedigne messe. ONS står egentlig for Offshore Northern Seas, men messen har vokst og er i dag en global møteplass for alle med interesser innen olje- og offshorebransjen. Årets tema var INNOVATE, – og det er jo et tema som både vi og våre lesere kan like. Så var da også krisestemningen på Messegulvet byttet ut med optimisme.

Det meste går for tiden Norges vei, – ingen grunn til å syte når lave renter og høy oljepris skaper gode tider og høy stemning. Da er det mer synd på Argentinerne, – ikke bare ble Messi & co sendt hjem skuffende tidlig fra Fotball VM, denne uka vant de verdensmesterskapet ingen ønsker å vinne, – der hevet de styringsrenten fra 45 til 60 prosent og har dermed verdens høyeste styringsrente.

Blant de 600 talerne som har sagt mye bra om innovasjon fra talerstolene i Rogalands hovedstad denne uka, blir det fristende å trekke frem Sigve Brekke fra Telenor og Anita Krohn Traaseth fra Innovasjon Norge. To toppledere som begge har skapt mye uro, men som også snakker mye og engasjert om behovet for innovasjon og sist, men ikke minst, viser at de tør å stå i stormen.

Det er ingen hemmelighet at de begge er viden kjent for å flytte rundt på sine ledere og kvitte seg med potensielle utfordrere, men i de interne dragkampene de begge kjemper nå, er ikke utfallet gitt.

Det er i begge selskapene drevne ledere som utfordrer hverandre, men Berit Svendsen og Anita Krohn Traaseth har noe Sigve Brekke og Gunnar Bovim ikke har; Et kvinnenettverk som nå mobiliserer for sine dronninger. Man trenger ikke være rakettforsker for å innse at Sigves kreative tilbud til Berit om å flytte til Thailand for å lede datterselskapet dtac og samtidig gå ut av konsernledelsen, fortoner seg som lite spennende. Berits mektige nettverk er bygget opp i Norge, mens Sigve danset Bollywood stil i India og fløt rundt i Asia. Det blir spennende å se hvem som vinner de interne dragkampene, det eneste som ER sikkert er at noen vil måtte flytte på seg – eller flyte videre i en stadig mer ødeleggende dans!

En kreativ vri har også regjerningen lansert denne uka. I kontrollkomiteens høring mandag kom det frem at da de innså at målet om en god terrorsikring innen 2015 ble vanskelig, valgte de å flytte målet til 2025, – uten å si fra til Stortinget!  Selv om vi tipper at regjeringen ikke er alene om å ønske seg 10 år ekstra for å kunne løse krevende oppgaver, tviler vi på at denne praksisen blir populær blant norske ledere.

Her i InnoMag har vi denne uka skrevet om vår tids kanskje største utfordring, nemlig hvordan vi lykkes i en tid som er preget av stadig større skift. En av de som leder an kommer til neste ukes INNOVASJONSDAGEN 2018 konferanse er forretningsfilosofen Anders Indset, som denne måneden ble kåret til «Thinker of the month» av Thinkers50s. Hans tema er «WILD KNOWLEDGE – Expecting the unexpected», og han lover i intervjuet med InnoMag å gi publikum et nytt perspektiv på fremtiden.

Kommer til Oslo gjør også professor Robert Wolcott, som mener Norden ligger helt i tet på innovasjonsfronten. På Innovasjonsdagen 2018 neste torsdag vil han fortelle mer om hvordan man kan blomstre i forandringens tid. Vi opplyser for god ordens skyld at utgiver av InnoMag, Inspirator, er arrangør for Innovasjonsdagen 2018. Wolcott blir ofte sett på som en av de største innen innovasjon og entreprenørskap, og er professor fra Chicagos berømte Kellogg School of Management. I tillegg har han skrevet bøker om innovasjon, og har vært engleinvestor i over 20 store selskaper, deriblant Indigogo.

Vi gleder oss til å møte både Robert Wolcott, Anders Indset, Morten T. Hansen og alle de andre verdensstjernene som gjester Oslo og Norge i forbindelse med konferansen i neste uke, – og vi håper å seg deg også!

Ukas innovasjonsblomst går til Robert, Morten, Anders og resten av neste ukes flotte talerrekke, – fordi de tør å være tydelige i en tid der det sikreste ofte er å holde hodet lavt.

Happy Friday!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst