3ins gründerjul: Filmgrail 2.0 i nyttårsgave

Etter bare et halvt år på markedet, jobber Simon Souyris Strumse og hans team med en ny versjon av appen Filmgrail. — Det største juleønsket er noen som vil være med å teste Filmgrail 2.0 før den lanseres på nyåret.

 

3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst - hva ønsker de seg fra julenissen?
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst – hva ønsker de seg fra julenissen?

Simon Souyris Strumse
Daglig leder i Filmgrail
Nettside: www.filmgrail.com

Beskrivelse: Filmgrail er din personlige filmassistent. Den vet hva du har sett, og hva du kanskje vil se. Den viser deg hvilke filmer folk du følger er opptatt av, foreslår nye filmer som passer for deg, og vet alltid hvor alt er tilgjengelig.

Hvordan vil din satsing forandre verden?
Filmgrail begynte med vi skulle løse et problem vi hadde selv. Det som er veldig gøy for oss, er at vi fort oppdaget at vi løste et problem som har krøpet inn i hverdagen til veldig mange andre. Når vi forklarer konseptet til folk får vi ofte tilbakemeldingen: Ja, det problemet har jeg hele tiden!

Filmgrail skal gjøre det lettere for deg og meg å finne gode, varierte filmer å se. Slik kan vi ikke bare gjøre hverdagen enklere for de som ser film, men også legge til rette for at mer film og mer forskjellig film blir sett. For å sikre en variert filmproduksjon i fremtiden er det viktig at både små og store produsenter blir synlige. Det bidrar vi til – og slik kan endre en verden i endring til det bedre.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
Vi lanserte første versjon av appen i sommer. Dette var en helt enkel versjon, og ikke den fullstendige visjonen vi jobber med å realisere. Vi ønsket egentlig bare å teste konseptet, og få tilbakemeldinger fra brukerne. Men det endte med at Filmgrail ble lastet ned tusenvis av ganger bare den første uken, og ble kåret til årets app på Mobile Trender-konferansen tre uker senere. Vi lanserte en liten bit av en stor visjon, og fikk en kjempebekreftelse på at dette er noe folk har et behov for og venter på. Det var veldig gøy, og godt å vite nå som vi jobber med neste versjon.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
Det er vanskelig å peke på én, men vi har i løpet av 2014 fått med oss noen av Norges beste folk i bransjen. Tidligere gründere fra blant andre Mammut, Playfish og Soundrop, i tillegg til filmfolk og skuepillere. Dette er kjempeverdifull kunnskap å ha med på laget. Teamet vårt både på investerings og produktsiden har bred erfaring med å skalere produkter internasjonalt, og det er en helt uvurderlig erfaring å ha med på laget.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
Den største utfordringen for enhver gründer er vel rekruttering. Du er avhengig av å bygge opp et team av A-lags spillere, folk som er i toppsjiktet i sin bransje, og som i tillegg brenner for og har eierskap til produktet. I slutten av 2013 var dette mer eller mindre et soloprosjekt. Nå er vi et kjempesterkt team som er klare til å skalere globalt.

Jeg har spurt meg selv litt om hvordan vi har fått dette til. Men jeg tror det handler om at man alltid må være på utkikk. En del handler om et godt produkt og en god ide. Så er det viktig å være åpen, ærlig og å dele. Hvis du holder på hemmeligheten din og er en lukket person, lager det noen vibber som ikke er så tiltrekkende hos de aller fleste.

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?
Nå jobber vi med Filmgrail 2.0, en ny versjon som er ti ganger mer enn det vi lanserte i sommer. Den kommer til å bli lansert over nyåret, så det blir en nyttårsgave til brukerne våre. Det vi ønsker oss mest er beta-testere i romjulen. Er du filmentusiast og har sterke meninger? Ta kontakt med oss, for eksempel på Facebook, så skal du få tilgang så snart testversjonen er klar.

 

(På bildet: Simon Souyris Strumse (t.h), daglig leder i Filmgrail, og noen av de andre i teamet som jobber med videreutvikling av tjenesten.)

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »