3ins gründerjul: Bringer konsertfølelsen inn på soverommet

De har samarbeidet med flere artister og festivaler i Norge allerede. Nå ønsker gutta bak feat.fm å nå ut til publikum i hele verden, og over nyttår blir tjenesten enda bedre.

 

3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst - hva ønsker de seg fra julenissen?
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst – hva ønsker de seg fra julenissen?

Mathias Rygh
Gründer og daglig leder av feat.fm
Nettside: www.feat.fm

Beskrivelse: Startup med utspring fra NTNUs Entreprenørskole, som utvikler en plattform for sosial live streaming av konserter kalt feat.fm. Her kan fans interagere med hverandre under konserten gjennom alt fra twitter og instagram til chat og digital applaus. I tillegg kommer en del andre funksjoner som nå er under utvikling. Disse lanseres på nyåret.

Hvordan vil din satsing forandre verden?
Vi vil gjøre det mulig for deg å delta på konserter med dine favorittband, selv når du ikke har muligheten til fysisk å være der konserten er. Ettersom konserter er en sosial greie, hvor folk sjeldent drar alene, ser vi ingen grunn til at det ikke skal kunne være det på nett også. Tjenesten vår vil utløse et nytt inntektspotensiale for artister og konsertarrangører verden over, samtidig som det blir litt mindre kjipt for oss fans å ikke kunne dra og se konsertene live.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
Det er vanskelig å trekke frem én hendelse, for alt vi har gjort har nesten skjedd dette året. Men det har vært ganske todelt. Konsertmessig startet året veldig bra, hvor vi streamet Kvelertak. Deretter gikk det i ett med mange utrolig kule band og artister helt frem til i sommer. Samarbeidet med Vinjerock var også helt magisk.

Etter Vinjerock har vi fokusert hovedsakelig på utvikling av plattformen og bedriften. I forbindelse med TINC-programmet til Innovasjon Norge var hele teamet en måned i Palo Alto. Der kom vi i kontakt med alt fra investorer, toppsjefer i plateselskap, konsertarrangører, artister, management og agentbyråer, som alle gav oss gode innspill og råd for veien videre.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
Vi deltok i musikkteknologikonkurransen MashUP i mars, og mentornettverket vi fikk tilgang til gjennom å delta i konkurransen har betydd utrolig mye for oss. De har satt oss i kontakt med de riktige aktørene i bransjen her i Norge, som igjen har vært veldig villige til å hjelpe oss videre ut i verden. All den hjelpen vi har fått fra bransjen i Norge generelt har vært uvurdelig.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
Penger er alltid en utfordring, men vi har heldigvis spart mye på å ha gode utviklere på teamet og sluppet å bruke mye penger på det. Det at vi vant et år gratis kontorplass på coworking spacet 657 i Oslo gjennom MashUP hjalp veldig. I tillegg har de midlene vi har fått gjennom Innovasjon Norge, Spark NTNU og NTNU Discovery, og støtten vi har fått til reiser gjennom organisasjoner som Music Norway også hjulpet veldig.

Alle som har tatt naturfag på ungdomsskolen vet at man trenger mer enn bare brennbart materiale for å holde liv i en flamme. Vi har bootstrappet med det lille vi har hatt, og heller kompensert med varme og oksygen, eller hardt arbeid og gode partnere om du vil. Nå som vi har fått fyr på flammen vi ønsker, hadde det vært veldig kult å kunne lage et bål av flammen ved å hive på tørr og god ved, i form av penger fra investorer. Vi ønsker å varme resten av verden med musikk.

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?
Vi tror ikke på julenissen, vi tror på hardt, målrettet arbeid. Et samarbeid med han til neste år derimot hadde vært kult, der vi kan stå for gavene til alle de som er glade i musikk og konserter.

 

(På bildet: feat.fm-teamet. Bak fra venstre: Sigve Sebastian Farstad, Martin A. Sahlén og Christoffer Tønnessen. Foran fra venstre: Andreas Våge og Mathias Rygh. FOTO: Ole Marius Rygh)

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »