3ins gründerjul: Hjelper ADHD-barn med hjernetrim

– Vi tror julenissen er snill og ønsker seg fornøyde barn. Derfor ber vi om fullfinansiering til 2017, sier Charlotte Lunde i Lundelabs.

Charlotte Lunde
Gründer og lege ved Oslo Universitetssykehus
Lundelab
Nettside: lundelab.no/

Beskrivelse: Utvikler dataspill som hjelper barn med ADHD-symptomer. 

Hvordan vil din satsing forandre verden?

Vi ønsker å tilby et medikamentfritt alternativ til barn og unge med oppmerksomhetssvikt/ADHD. Diagnosen er blitt den vanligste psykiatriske diagnosen blant barn i den vestlige verden. Et stadig økende antall barn og unge sliter med ADHD-symptomer og blir medisinert for dette. Mange har nytte av medisiner, men mange får også bivirkninger og har forbigående effekt. Forskning har vist at såkalt arbeidsminnetrening med dataspill har effekt på ADHD-symptomer. Vi utvikler i øyeblikket en software som trener disse funksjonene.

Dersom dette etterhvert kan erstatte medisiner som behandling for endel av disse barna – slik at noen kanskje også unngår å få diagnosen – ville det utgjøre en stor forskjell.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?

Etableringen av selve selskapet skjedde nå i vår. Lundelab er helt i startfasen selv om prosjektet har vært jobbet med i over ett år. I sommer kom et team på plass og i høst fikk vi også støtte fra innovasjon Norge, så det har vært mange store og viktige hendelser for LundeLab så langt i år.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)

Oslo MedTech, et businesscluster som hjelper startups i helsesektoren har vært vår viktigste støttespiller. Som assistentlege på en barnenevrologisk avdeling i Oslo i Universitetessykehus hadde jeg idéen til å utvikle en software som kunne trene oppmerksomhetsfunksjoner hos barn.

Oslo Medtech har bidratt med både støtte og veiledning for å utvikle prosjektet. Hadde det ikke vært for dem hadde det ikke LundeLab vært noe firma idag. Tusen takk til Oslo MedTech!

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?

En hindring i oppstartsfasen er jo alltid finansiering. Hvordan balansere et stramt budsjett i forhold til produktutvikling og ressursene det tar å finne nye investorer, er alltid en utfordring.

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?

Vi tror julenissen er snill og ønsker seg fornøyde barn; derfor ber vi om fullfinansiering til 2017! Vet 3in hvor vi finner den julenissen?

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »