3ins gründerjul: Hils på verden med Wonderloop

Gründer Hanna Aase ønsker å bringe mennesker tettere sammen, og skape en ny digital identitet på nett.
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst - hva ønsker de seg fra julenissen?
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst – hva ønsker de seg fra julenissen?

Hanna Aase
Gründer og daglig leder i Wonderloop
Nettside: www.wonderloop.me

Beskrivelse: Sosialt nettverk hvor en kan ta opp korte videosnutter om seg selv. Disse skal fungere som en introduksjon om vedkommende, og brukes til å finne relasjoner, bli kjent med nye mennesker og knytte forbindelser.

Hvordan vil din satsing forandre verden?
Ved at alle mennesker i verden vil kunne bli sett. Ved å klikke på en knapp skal man kunne etablere en ny relasjon, gi andre muligheter ved introduksjoner i eget nettverk, ansette noen eller rett og slett bli kjent med nye mennesker. Det grunnleggende er at få mennesker ønsker å gjøre noe for fremmede, men etter å ha sett en video-profil av vedkommende vil man føle at personen er mindre fremmed. Slik kan vi endre menneskers liv individuelt, men også skape en ny digital identitet på nett.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
Størst av alt var å finne ei på Wonderloop, Julie Berg, som jeg hadde lyst til å ha med meg på fulltid i selskapet. Vi hadde en stor tenårings-kjendisfest i Florida i år, hvor vi fløy inn 19 tenåringer med til sammen 17,5 millioner følgere i sosiale medier. Det ga rekord i antallet nedlastinger av appen, og var en viktig hendelse for å teste produktet i lukket modus. Wonderloop er per dags dato invitasjons-basert, men etter støtte fra Innovasjon Norge er det satt inn ekstra ressurser til å godkjenne og håndtere de norske brukerne.

Ellers må jeg ta med utviklingstipendet fra Innovasjon Norge, og investorer fra egen hjemregion i årets store begivenheter.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
I den tidligste fasen av oppstarten var en av våre investorer en viktig støtte. Jeg fikk dermed bo i en tom leilighet i New York, uten å betale leie, slik at jeg slapp å betale i to land samtidig. I tillegg har det å ha en bank hjemme i Norge vært en viktig brikke med tanke på å komme igang med visjonen jeg hadde.

Ellers er jeg mye borte fra bestemor, som er min nærmeste. Hun er 89 år gammel, og det hadde vært enda vanskeligere å være borte hadde hun ringt hver dag grinende på telefonen mens jeg er i USA. Så det at hun er så sterk, er i seg selv er en god støtte.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
Det er nok kompleksiteten av produktet som ikke er synlig utenfra, og kommunikasjonen utad med tanke på at brukeren er vant med å bruke apper som har langt flere ansatte enn oss. Det er klart når vi er rundt syv stykker som jobber i selskapet, så har vi begrenset med ressurser. Derfor må det betydelige investormidler til for å ansette i et marked der mobilutviklere kanskje er det mest topplønnede yrket innen IT for øyeblikket.

Vi har etter to år fått med oss noen utrolig flotte investorer, og vi holder fortsatt på med å hente inn flere. Enkelt er det ikke, men det skal det sikkert heller ikke være.

 (Aase fikk tidligere i desember med seg den afrikanske milliardæren Tony Elumelu som investor. Hun jakter imidlertid flere investorer for å finansiere sin ide – red.anm)

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?
Det må nok være å få fullført investeringsrunden så fort som mulig. Da kan jeg gå tilbake til å fokusere på det jeg liker aller mest; menneskene på appen, og videreutvikling av Wonderloop som plattform.

(På bildet: Hanna Aase, gründer av Wonderloop, viser frem appen som skal finne relasjoner og knytte forbindelser.)

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »