3ins gründerjul: Vil bli verdensledende bildetjeneste på nett

— Uansett hvor på nettet du er, skal våre bilder ikke være mer enn et klikk unna, sier gründer av YAY Images, Linda Lægreid Johannessen. Hun er i USA med ønske om å lande noen store partneravtaler.

 

3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst - hva ønsker de seg fra julenissen?
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst – hva ønsker de seg fra julenissen?

Linda Lægreid Johannessen
Gründer og daglig leder i YAY Media
Nettside: www.yayimages.com

Beskrivelse: Tjenesten YAY Images lar deg strømme ubegrenset med bilder til bruk i alle online tjenester.

Hvordan vil din satsing forandre verden?
På samme måte som Spotify forandret verden for musikk vil YAY forandre verden for bilder. Tall fra bransjen viser at 90% av alle bilder blir brukt ulovlig. Vårt mål er å ta folk “from piracy to paying”, ved å gi folk en løsning som er effektiv og enkel. Samtidig trenger alle bedrifter, små som store, et mye større antall bilder nå enn tidligere.

Tenk bare på hjemmesider, sosiale medier, digitale annonser, presentasjoner, videoer, epost-kampanjer, for eksempel. I dag finnes det ingen god løsning for dette, utenom vår Streaming-tjeneste. Denne gir brukeren ubegrenset bilder til bruk i alle online tjenester. Vårt mål er å være verdensledende på online bildebruk, ved å integrere inn i alle digitale tjenester der folk bruker bilder. Uansett hvor på nettet du er, skal våre bilder ikke være mer enn et klikk unna, og gi deg alt du trenger for din bildebruk. Vi ser at flere og flere bedrifter søker etter gode, lovlige løsinger – og om et par-tre år vil en se at seriøse bedrifter bruker bildetjenester som YAY.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
Da vi lanserte Streaming-tjenesten vår, “Spotify for bilder” i vår. Den fikk jublende mottakelse av brukere. I tillegg da vi flyttet til Silicon Valley, hvor vi har satt opp kontor, og jeg nå jobber mot partnere der vi ønsker å integrere streaming-tjenesten vår.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
Uten tvil mine medgründere, Jan Ole Kjellesvig og Oddbjørn Sjøgren. Sammen har vi jobbet knallhardt for å få YAY dit vi er i dag, og vi jobber enda hardere nå for å få YAY videre dit vi vil: verdens ledende online bildetjeneste .

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
Det har ikke vært en enkelt-hindring, men heller en jevn strøm av større og mindre motgang som en alltid må kjempe mot. Løsningen er å være kreativ og ikke gi opp. David Helgason sier det utmerket: “The natural state of your business is failure. Your job is to keep failure away long enough as your idea becomes a team becomes a product becomes a business that can survive while making your team and product and idea better.”

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?
Å få landet et par store partneravtaler hadde vært stas!

(På bildet: Linda Lægreid Johannessen, daglig leder i YAY Media, og gründer i YAY Images. FOTO: Mikkel Aaland)

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »