3ins gründerjul: Redefinerer lyden av rock

3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst - hva ønsker de seg fra julenissen?
3in.no ønsker før jul å vise deg mangfoldet blant norske gründere. I en serie presenterer vi norske gründerbedrifter, deres forretningsideer, hvilke utfordringer de møter og sist men ikke minst – hva ønsker de seg fra julenissen?

– Vi ønsker oss investor med interesse for teknologi eller musikk til jul, sier Aleksander Torstensen i Aalberg audio.

Aleksander Torstensen,
Gründer i Aalberg audio
Vant Venture cup 2013
Nettside: aalbergaudio.com

Beskrivelse: Det norske oppstartsfirmaet Aalberg Audio har utviklet verdens første, fjernstyrte effektpedal for elektriske gitarer.

 

Hvordan vil din satsing forandre verden?
– Aalberg Audio lager verdens første trådløs-styrte effektpedal til gitar. Denne oppfinnelsen redefinerer lyden av rock slik som fuzz-pedalen gjorde da den først ble brukt av Rolling Stones i sangen “(I Can’t Get No) Satisfaction”.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?
– Vi deltok på verdens største instrumentmesser i Frankfurt og California. Dette førte til masse interesse fra gitarister og butikker, i tillegg til oppslag i verdens største gitarblad Guitar Player Magazine og kåring til topp #3 effektpedaler av det annerkjente bladet Premier Guitar Magazine.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)
– Vi har fått med oss bransjelegende Steen Meldgaard i styret. Han tok sitt danske effektpedalselskap fra en garasje og til eksport i totalt 65-land. Han blir ofte kalt Steve Jobs av effektpedaler. Han har gjort det vi skal gjøre og kjenner til mulighetsvinduer og potensielle feller, dette utnytter vi til det maksimale.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?
– Finansiering har vært en stor utfordring. Vi har skrapt sammen finansiering gjennom støtteordninger (Adolf Øien, NTNU Discovery, SPARK og Forskningsrådet), noen private investorer og steg for steg oppfølging fra Innovasjon Norge. Utenom dette har vi “bootstrappet” (strammet inn) der vi kan og jobber fortsatt uten en krone i lønn.

Hva ønsker ditt oppstartselskap seg fra julenissen?
– Boost av likviditet gjennom innvilget tilskudd eller investor med lidenskap for teknologi, musikk og/eller en rå idé.

Noen “final last words” ?
– Dette er “the last mile” vi har et ferdig utviklet produkt, kunder som ønsker å kjøpe og teamet til å dra det i land. Nå trenger vi bare en økonomisk boost slik at vi kan satse 100 prosent på produktet som kommer til å revolusjonere musikkutstyrsbransjen.

Les også saken 3in.no skrev om Aalberg audio tidligere i høst

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »