Home Startups Innobørs Ukens gründercase: Tar opp kampen mot Dropbox og Google Drive

Ukens gründercase: Tar opp kampen mot Dropbox og Google Drive

0
Grunnleggerne av Squidhub, Asger Johansen og Andreas Overbeck Foto @ Squidhub

Samarbeid i team som omfatter flere virksomheter og personer plassert geografisk langt fra hverandre, blir stadig mer utbredt. Driverne er økt digitalisering og internasjonalisering. Gründerne bak SquidHub vil levere struktur for «fjernsamarbeid» i team.

(Skrevet av Gudbrand Teigen, Innobørs-ansvarlig)

Utbudet av skybaserte prosjektverktøy er omfattende, og kan dekke mange behov. Likevel opplever mange å møte skranker for samarbeid på tvers av ulike virksomheter, mellom offentlig og privat sektor eller over landegrenser, for å nevne noe. Før man kommer i mål, er det lett å ende opp med en uoversiktlig «cocktail» av apper for å dekke alle behov.

– I mitt virke som IT-prosjektleder har jeg sett mange utfordringer i samarbeidet mellom kunder og leverandører – til og med internt i virksomheter. Vi testet alt vi fant av verktøy på markedet som Basecamp, Asana og Podio med flere, i håp om i det minste å finne ett som kunne hjelpe oss uten å måtte hoppe fra den ene appen til den neste. Men ingen tok oss fram til målet. Derfor besluttet vi selv å utvikle SquidHub som lar deg samle trådene på ett sted – ja, i én app, om du vil, sier Overbeck.

– fiks-ferdig, plug-and-play

InnoBørs-registrerte SquidHub har definert ‘remote teamwork’ som framtidens lagarbeid. Denne samarbeidsformen karakteriseres med medlemmer fra flere ulike virksomheter, stor geografisk avstand mellom medlemmene og medlemmer på tvers av forskjellige organisasjonsstrukturer.

SquidHub ApS er lokalisert på Samsø i Danmark. Andreas Overbeck er i dag CEO og grunnla selskapet sammen med Asger Johansen. Begge gründerne er ingeniører av utdannelse og har tidligere erfaring som konsulenter, blant annet hos Boston Consulting Group. De har vært ansvarlig for prosjekter i virksomheter som Samsung, VW, Novo Nordisk, Telia, Chr. Hansen og flere norske medtech-virksomheter.

SquidHub leverer en kombinasjon av tre uunnværlige funksjoner som elementer i teamarbeidm forklarer gründerne:

  1. Planlegging (to-do’s)
  2. Fildeling
  3. Team messenger

Alle tre funksjonene er samlet i ett og samme skjermbilde. Ingen andre konkurrenter er i stand til det, hevder gründerne.

– SquidHub er fiks-ferdig, plug-and-play! Løsningen er webbasert og kompatibel med både iOS og Android. Teamet slipper å starte med å integrere apper med hverandre før man kommer i gang, sier Overbeck. Vi bruker helst velkjente komponenter, slik at brukerne lett forstår hvordan produktet virker, sier Overbeck

– SquidHub er beskyttet som varemerke. La meg ved eksempler utdype hva som skiller oss fra konkurrenter. Dette basert på hva vi har opplevd både i vårt arbeid i større virksomheter og i startup-miljøet, illustrerer Overbeck:

SharePoint er utbredt i mange større virksomheter, men blir typisk ”bare” en dokument-container som mange medarbeidere har vanskelig for å finne fram i. Prosjektenes dynamiske elementer, planlegging og team messenger, mangler.

Slack mangler planlegging, organisering av delte filer og kalender

Trello mangler team messenger og deling av filer

Dropbox og Google Drive mangler planlegging og team messenger delene

Asana har komplisert oppbygning og navigasjon. Det betyr at produktet ofte blir redusert til task management – og derved gjerne et redskap kun for prosjektlederen.

Podio krever en dedikert ressurs til å sette produktet opp, og å finne/velge ut de moduler som gir mening for teamet. I likhet med Asana, er dette et komplekst og krevende verktøy for mange brukere, så du hører neppe folk si seg forelsket i Podio

Basecamp er nok det nærmeste alternativ til SquidHub. Men igjen må brukeren navigere mellom de forskjellige delene i stedet for å få det hele presentert i ett enkelt skjermbilde

– Du kan si at en user experience (UX) som vår, har verden ikke sett før: Følelsen av å sitte i en virtuell cockpit, hvor du kan styre alt fra dette ene skjermbilde. Billedlig fortalt behøver du ikke lenger gå ned i fraktrommet for å hente noe eller lete rundt bakerst i flyet. For alt er ved din hånd, i appen, sier Overbeck.

– Remote first

 

– Vi er i tett dialog med kundene om utvikling av kommende nye features, som vil bli inkludert i vår premium versjon som lanseres i august/september. Premium versjonen skal legge grunnlag for salg og omsetning i selskapet, sier Overbeck

Med brukere fra New Zealand i øst til USA i vest og fra Sverige i nord til Sydafrika i sør, kan man ifølge han, ane konturene av et enormt marked og behov.

–  Allerede nå sees eksempler på 100% remote virksomheter; Zapier, Zoom og Todoist. Det er interessant og verdifullt for medarbeiderne. Ja, studier viser at 80% av medarbeidere med hjemmekontor er generelt gladere, commute-tid fjernes og det er billigere for arbeidsgiveren. Trendene stiller høye krav til de verktøy som benyttes for å sikre at teamene er effektive. Våre verktøy løser dette unikt for kundene.

Hvordan samspiller dere med partnere og eventuelt investorer, og hva lokker dere med for at de skal satse på dere?

– Vi benytter SquidHub som plattform for å samarbeide med våre partnere. Så langt er vi self-funded, men i dialog med flere europeiske investorer. Vi jager ikke etter investorer. Skal de med, må de være overbevist og tro på produktet, markedet og teamet vårt, svarer Overbeck.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst