Norges ledende innovasjonsmagasin med mer enn 25 000 lesere.
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Feiltrinn-konferansen

11. desember 2014 @ 09:00 - 15:00 CET

NOK990

 

Difi inviterer i samarbeid med Asker kommune og SoCentral, til konferansen Feiltrinn den 11.desember. Her setter de fokus på hvordan vi kan få bukt med nullfeilskulturen i offentlig sektor, og i stedet bygge kultur for innovasjon.

Fornye, forenkle, forbedre. Digitalisere, effektivisere og fange tidstyver. Visjonene for fremtidens Norge er mange, og for å få til dette må vi tenke innovativt.

Kan offentlig sektor være innovativ?

Noen vil hevde at innovasjon og offentlig sektor er motsetninger. Offentlig sektor beskrives ofte med ord som byråkrati, målemani, skjemavelde, rapportering og tilsyn. Smak på ordene. Er det rom for innovasjon innenfor disse rammene?

Så hvordan går vi fra å gjøre det riktige til å gjøre det rette?

Det skapes mye i offentlig sektor. Hver eneste dag, av innovative dyktige medarbeidere. Mange vil nok ikke kjenne seg igjen i beskrivelsen over, men et snev av sannhet har den nok dessverre likevel. Det er ikke noen motsetning mellom offentlig sektor og innovasjon, men det er derimot en motsetning mellom innovasjonskultur og nullfeilskultur.

Prøv – feil – lær – del!

Innovasjon handler om å bli kjent med brukernes behov. Det handler om å finne nye og bedre løsninger, og å løse opp i samfunnsflokene. For å finne de nye løsningene må vi prøve oss frem. Innovasjon er en iterativ prosess, en prosess som må gjentas flere ganger for å finne frem til løsninger som virker, tas i bruk og har den effekten man ønsker. Innovasjon er å tørre å prøve, teste, feile, lære, utvikle, teste, gjøre om, teste, feile, lære mer og prøve på nytt.

Kun 30 prosent av de private selskapene som startes i Norge hvert år er fortsatt i drift fem år senere. Det er vel rimelig å anta at prosentandelen vil være omtrent den samme for offentlige innovasjonsprosjekter? Nyskaping er uløselig knyttet til å ta sjanser og dermed risiko for å feile. Det må vi ta innover oss.

Hvordan kan vi legge til rette for en innovasjonskultur i offentlig sektor? Hva slags lederskap krever det? Hvilke incentiver fremmer utvikling og læring?

Klikke her for mer info og påmelding.

Målgruppe: Ledere, mellomledere og prosjektledere i stat og kommune

Detaljer

Dato:
11. desember 2014
Tid
09:00 - 15:00 CET
Kostnad:
NOK990
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
http://www.difi.no/innovasjon/feiltrinn

Arrangør

Difi v/Stina Låstad
Telefon:
41607802
E-post:
stina.lastad@difi.no
View Arrangør Website

Sted

Asker Kulturhus
Strøket 15A
Asker, Akershus 1383 Norge
+ Google-kart
View Sted Website