Hold deg oppdatert på det som skjer!

Vi sender deg oversikten via e-post en gang pr. uke

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Introduksjonskurs i Opphavsrett

February 28 @ 09:00 - 12:00

Hva er egentlig opphavsrett og hva kan rettigheten brukes til? Hvordan oppstår opphavsrett og hvor lenge varer den? Eier du det du legger ut i sosiale medier, og hvordan kan du sikre at ingen stjeler din tekst, dine bilder eller din musikk? På dette kurset får du svarene på alt dette og litt til.

Opphavsrett, åndsverk og copyright er egentlig forskjellige navn på samme sak. Alle tre begrepene beskriver retten til litterærere, vitenskapelige eller kunstneriske menneskeskapte verk, også kalt åndsverk. Et åndsverk kan for eksempel være en tekst, et bilde, en vitenskapelig artikkel eller musikk.

Vi svarer deg blant annet på hva kan du bruke av materiale i sosiale medier, og hvor skillet mellom å publisere selv og det å lenke videre går, og hvordan du kan beskytte egne rettigheter.

I høst vedtok EU nye regler om hva opphavsretten skal omfatte. Målet med direktivet er å sikre at den som står bak et verk faktisk får betalt når foto, bilde, video, musikk og tekst som er beskyttet av opphavsretten, deles på nettet. Direktivet er kontroversielt, og er et forsøk fra EU på å modernisere opphavsretten. Hva har dette å si for deg, og hvordan skal du forholde deg til lovene?

Den 28. februar vil du få svar på spørsmålene du har om åndsverk og opphavsrett på halvdagsseminar hos Patentstyret. Du treffer Cecilie Staude fra Handelshøyskolen BI, og Lisa Digernes og Nora Dahle fra Advokatfirmaet Ræder AS forklarer alle begreper og sørger for at du har oversikt.

I tillegg kommer livsstilblogger Anne Brith og forteller hvordan hun jobber med opphavsrettsspørsmål rundt bildene sine.

Påmelding her

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

Details

Date:
February 28
Time:
09:00 - 12:00
Event Category:
Website:
https://www.patentstyret.no/kursoversikt/introduksjonskurs-om-opphavsrett/

Organiser

Patentstyret
Website:
www.patentstyret.no

Venue

Patentstyret