Norges ledende innovasjonsmagasin med mer enn 25 000 lesere.
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Seminar om samfunnsansvar i tjenestesektoren

15. januar 2015 @ 13:00 - 15:00 CET

Klimautfordringer – også en mulighet?

Samfunnsansvar som fagområde er blitt godt kjent i norske virksomheter. Særlig er bedriftenes ansvar knyttet til klimautfordringene høyt på dagsorden. Hva betyr samfunnsansvar for kunnskapsbedrifter som hverken har stort miljøavtrykk eller har mange underleverandører? Mange av de globale utfordringene kan ikke løses uten næringslivets bidrag. Kan de samme utfordringene også skape muligheter for innovasjon og nye forretningsmodeller?

Våren 2014 gjennomførte Abelia en medlemsundersøkelse for å svare på disse spørsmålene. Denne undersøkelsen ble utført av forskerne Jørgensen og Pedersen ved Senter for tjenesteinnovasjon ved NHH, i samarbeid med Abelia og konsulentselskapet GoodBusiness.

Studien kartlegger eksisterende praksiser for bærekraft i kunnskapsbasert næringsliv, hvilke endringer og innovasjoner bedriftene har iverksatt for å bli mer bærekraftige, samt i hvilken grad de opplever at dette arbeidet bærer frukter – både fra et bærekrafts- og et lønnsomhetsperspektiv.

Jørgensen og Pedersen vil fortelle om resultatene fra denne studien. Vi vil også få to presentasjoner som belyser samfunnsansvar i praksis fra to nytenkende virksomheter. Deretter blir det anledning til spørsmål og diskusjon.

Richard Riekeles er direktør for samfunnsansvar og forretningsutvikling i HELP Forsikring. Deres samfunnsoppdrag er å bidra til økt rettssikkerhet ved å gjøre advokattjenester tilgjengelig for folk flest. Richard vil dele tankene bak selskapets arbeid, hvordan de engasjerer seg og hvilke muligheter og utfordringer dette gir HELP.

Marianne Sundet er leder for Simula Innovation, som er et datterselskap til forskningssenteret Simula Research Laboratory.

Detaljer

Dato:
15. januar 2015
Tid
13:00 - 15:00 CET
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, , , , , ,
http://bit.ly/1Kzhlaj

Arrangør

Abelia
Telefon:
904 05 888
E-post:
giske.lunde@abelia.no
View Arrangør Website

Sted

Næringslivets Hus
Middelthuns gate 27
Oslo, 0368
+ Google-kart
Telefon:
481 31 153
View Sted Website