Home Tech Blue-tech AgriMare Bio SB er Europas nest beste studentbedrift

AgriMare Bio SB er Europas nest beste studentbedrift

0
Foto @ UE

Norske AgriMare Bio SB fra NTNU i Ålesund kapret andreplass under Europamesterskapen for studentbedrifter i Helsinki. 

– Å ta andreplass er helt fantastisk. Det er litt uvirkelig og har vel ikke helt gått opp for oss ennå, sier daglig leder Lene Stenseth til InnoMag.

For tre uker siden ble bedriften kåret til Norges beste,- og konkurrerte nå mot 19 andre lag fra 15 ulike nasjoner.

Hadde dere forventet å få en pallplass?

– Det var jo et utrolig høyt nivå. Det var mye variasjon og mye fokus på bærekraft, så vi var litt usikre på hvor mye dommerne ville vektlegge fiskenæringen. Men vi følte jo at vi hadde god kontroll på det vi skulle presentere hele veien, forteller hun.

AgriMare Bio SB har utviklet løsning for storskala oppdrett av børstemark med fiskeslam som eneste næringssubstrat. Børstemarken har høyt innhold av marint protein og viktige marine fettsyrer, og den skal erstatte vegetabilske ingredienser i fór for oppdrettslaks.

Hva er planene fremover? 

– Først blir det en velfortjent ferie. Deretter blir det vel å opprette aksjeselskap, søke støtte og videreutvikle bedriften. Vi har blant annet blitt invitert til å delta på entreprenørskapsommerskole i Ålesund i regi av NTNU og MIT. Her håper vi å få masse ny kunnskap og inspirasjon som vi kan ta med oss videre på ferden, avslutter hun.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst