Norges ledende innovasjonsmagasin med mer enn 25 000 lesere.
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Hjelp! Har jeg nubbesjans mot robotene?

25. oktober 2017 @ 17:00 - 19:45 CEST

Gratis

NETTVERK FOR ØKONOMI- OG VIRKSOMHETSSTYRING, STUDENTENE I ECONA OG GREAT PLACE TO WORK ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL HØSTENS STORMØTE I FESTSALEN I INGENIØRENES HUS.

Dette er en oppfølger til det populære møtet “Hva gjør du når robotene inntar kontoret ditt?” som ble gjennomført 26. april, fulgt av nærmere 600 gjester.

La oss starte med den gode nyheten: Vi mennesker HAR en sjanse, også i en hverdag styrt av stadig mer avansert teknologi. Men én ting er helt sikkert: Vi er alle nødt til å tenke og handle annerledes enn vi har gjort i generasjoner. Måten vi har tenkt på som mennesker frem til nå, har vært det vi kaller lineær. Det vil si at vi tolker fortiden og planlegger for fremtiden basert på det som har vært og at utviklingen følger en nogenlunde rett linje. Men dette fungerer ikke lenger i et landskap der avansert teknologi setter premissene. Alt går for fort.

 Et nytt «operativsystem» for mennesker

Kanskje trenger vi rett og slett et nytt «Human Operating System»? Et slikt operativsystem bør gjøre oss bedre i stand til å forstå og håndtere de komplekse omgivelsene vi nå lever i. Det vil handle om å ta i bruk de unike ressursene, kapasiteten, kreativiteten og tankekraften vi mennesker faktisk har – på en langt mer effektiv måte. For vi kan aldri regne med å sitte i førersetet i teknologisamfunnet dersom vi og hjernen vår «går for halv fart» og i gode, gamle og velkjente mønstre.

Vi vil hjelpe hjernen til å «toppe formen»

Første bud for å takle de nye, teknologiske utfordringene (noen kaller det truslene…), er å mobilisere deg og dine kollegas ressurser på en ny måte. Men hvordan? Det er nettopp det vi ønsker å gi deg gode råd og innspill om. På dette seminaret skal vi sammen utfordre måten vi tenker på i dag. Vi skal rett og slett filleriste oss selv skikkelig, og gi et startskudd til noen nye måter å tenke på. Vær med oss – og oppdag noen helt nye muligheter for veien fremover der mennesket er i sentrum.

Med dette spennende tema vil vi sammen skape en kveld til inspirasjon og glede der profilerte innledere drar i gang det vi er sikker på vil bli en spennende debatt det er vel verdt å få med seg! Vi lover en interessant og hyggelig kveld med faglig påfyll, kunstnerisk innslag, mingling og enkel servering!

Mat og mingling fra kl. 17.00. Møtestart kl. 17.30.

 

BERIT SVENDSEN

Berit SvendsenKonserndirektør Telenor Skandinavia.
Berit Svendsen har ansvar for Telenors virksomhet i Skandinavia. Berit er også engasjert i flere områder av nordisk næringsliv gjennom rollen som styremedlem i DNB og SAS. Berit ble av Inspiring Fifty nylig kåret til en av Europas femti mest inspirerende kvinner i teknologiverden, og er en av norsk næringslivs mest aktuelle ledere etter å ha viet omtrent hele sin yrkeskarriere til Telenor. Hun startet i forskningsinstituttet på Kjeller på 1980-tallet med utvikling av ISDN før hun gikk inn som teknologidirektør og leder for forskningsavdelingen, med plass i konsernledelsen.

DR. ETIENNE VAN DER WALT

Dr Etienne van der WaltDr Etienne van der WaltGrunnlegger, Daglig leder og fagansvarlig @ Neurozone, Sør Afrika
Etienne er nevrolog, hjerneforsker og en autoritet på barns utvikling av hjernen. De siste årene har hans profesjonelle og personlige fascinasjon over nye oppdagelser fra ulike områder innen hjerneforskningen gjort at han ser det enorme potensiale for at denne kunnskapen kan bidra til at mennesker kan hente ut sitt fulle potensiale. Etienne har utviklet en model for hjernen som brukes ved MIT University.

 

MAJKEN ASKELAND

Majken AskelandEier og partner i CoMoxie
Selskapet CoMoxie, er et konsulentfirma som spesialiserer seg på kompleks problemløsing og effektiv prosessforenkling. Majken jobber med enkeltpersoner og grupper for å bidra til effektive beslutningsprosesser, strategiutvikling, lederutvikling og endringsledelse. Majken har en mastergrad i elektroteknikk / telekom fra NTNU, er sertifisert coach og forsker for tiden på kompleksitet og ledelse ved universitetet i Hertfordshire. Hun har for tiden et sterkt fokus på nevroledelse og jobber tett med Dr. Etienne Van Der Walt og hans selskap Neurozone.

KATHLEEN O. MATHISEN 

Kathleen MathisenKathleen MathisenKonserndirektør HR og Intern Kommunikasjon, Grieg Seafood ASA
Kathleen O. Mathisen har sitt daglige virke i Grieg Seafood ASA som er en av verdens ledende oppdrettere av laks. Hun har tidligere lang erfaring fra internasjonal olje- og gassindustri og har jobbet med HR i mer enn 18 år, noe som har resultert i en bred og omfattende erfaring innen utvikling av mennesker, ledelse og strategisk rådgivning i internasjonale selskaper. Hun er for tiden i ferd med å ta en MBA i ledelse og bærekraft ved University of Cumbria i Storbritannia. I desember 2013 ble hun kåret til årets kvinnelige leder i Bergen i regi av Bergens Næringsråd.

 

JANNIK KROHN FALCK

Jannik FalckAdministrerende direktør Great Place To Work
Great Place to Work® i Norge, er et globalt ledende konsulent- og analyseinstitutt. Jannik etablerte virksomheten i Norge i 2003 og har siden oppstart arbeidet aktivt med analyse og rådgivning for norske og internasjonale virksomheter. Som en av fem nasjonale ledere har Jannik arbeidet med globale strategiske spørsmål, nye forretningsområder og utvikling av den globale organisasjonen. Jannik er utdannet Siviløkonom.

CHRISTIAN SCHØYEN – Kveldens debattleder som vil sørge for et godt krydret stormøte

Christian SchøyenChristian Schøyen, leder for Tieto Norge
Tieto er Nordens største IT tjeneste selskap med 13.000 medarbeidere og betjener kunder i over 25 land. Schøyen startet sin jobb i Tieto som HR direktør. Schøyen har en Master of Science i Industrial economics and technology management fra NTNU. Og executive program fra INSEAD, Stockholm School of Economics og IMD.

Detaljer

Dato:
25. oktober 2017
Tid
17:00 - 19:45 CEST
Kostnad:
Gratis
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
,
https://www.econa.no/hjelp-har-jeg-nubbesjans-mot-robotene

Arrangør

Econa
Telefon:
22 82 80 00
E-post:
post@econa.no
View Arrangør Website

Sted

Ingeniørenes Hus
Dronning Mauds gt. 15
Oslo,
+ Google-kart