Verdens største pitche-konkurranse for klimagründere, ClimateLaunchpad, startet som en europeisk pitche-konkurranse i 2014, men ClimateLaunchpad har vokst til å inkludere 58 land verden rundt – Norge inkludert. 

Lars Reyes-Gjølme, ansvarlig for den norske delen forteller oss at grunnet smittefaren har arrangørene valgt å gå digitalt med hele konkurransen; både nasjonale og internasjonale pitche-finaler, samt ClimateLaunchpads egen “business bootcamp” for tidligfase gründere, vil derfor i år foregå foran skjermen.

Digital gjennomføring har vært i tankene lenge pga klimafotavtrykket som følger av reisevirksomheten til de ulike arrangementene. Covid-19 var en utløsende årsak til å ta et etterlengtet miljøvennlig steg, poengterer han..

I Norge har konkurransen påmeldingsfrist 17. Juni, med tilhørende business bootcamp 24.-26. Juni. Mellom business bootcamp og finalen i August vil finalistene få oppfølging av coacher som sørger for at pitchen sitter perfekt til start-upene “møter” juryen.

I 2019 var det GreenStock (https://www.greenstock.no/web/no/) som vant den nasjonale finalen og representerte Norge internasjonalt.

Norge ble også vinner av ClimateLaunchpad internasjonal finale i 2015, representert av Desert Control https://www.desertcontrol.com/, og i 2020 håper vi å finne forretningsidéen som igjen kan ta Norge til topps i ClimateLaunchpad, avslutter Lars Reyes-Gjølme smilende.

Nasjonal finale i Norge er i stor grad finansiert og organisert av NTNU https://www.ntnu.no/ som er partner i EU-nettverket Climate-KIC https://www.climate-kic.org/.

Ønsker du mer info om dette kan Lars Reyes-Gjølme, Prosjektansvarlig for ClimateLaunchpad kontaktes direkte på lars.gjolme@ntnu.no

Vi i InnoMag ønsker lykke til!